AK Parti CHP koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanırsa ne olacak? İktidar partisine yakın kalemlerden abdülkadir selvi merak edilen soruya "Cumhurbaşkanının kafasındaki formül" başlıklı köşesinde yanıt verdi.
Erdoğan´ın koalisyon hükümetlerine soğuk baktığını aktaran Selvi, cumhurbaşkanının HDP´nin içinde olduğu seçim hükümetine de sıcak bakmadığını yazdı.
Selvi Erdoğan´ın kafasındaki formülü okurlarına böyle duyurdu: "MHP lideri Bahçeli ilk günden HDP´nin içeriden ya da dışarıdan destekleyeceği hükümet formüllerine kapısını kapattı. Meclis´te HDP´yi yok saydıklarını açıkladı. "Meclis´in o tarafını flu görüyoruz" dedi. Meclis Başkanlığı seçiminde de dediğini yaptı, HDP ile yakın görünmemek uğruna MHP adayı son tura kalmadığı halde seçime girip, kendi adayına oy verdi.
MHP´nin güven oylamasına girmemesi yeterli Bahçeli´nin HDP hassasiyeti biliniyor. Gelen şehit cenazeleri ve PKK´ya yönelik operasyonlar ise bu hassasiyeti bin kat artırdı. Bu durumda Bahçeli´nin HDP´yi bir seçim hükümetine ortak etmemek için seçim şartıyla bir Ak Parti azınlık hükümeti formülünün önünü açması bekleniyor. Dikkat buyurun destek vermesini demiyorum. Sadece önünü açması, engel olmaması gerekiyor. Devlet Bahçeli´nin, "Azınlık hükümetine niye destek verelim" sözlerine rağmen bu nasıl olacak? AK Parti´nin kuracağı azınlık hükümetinin güvenoyu alması için 276´ya ihtiyacı yok. 276 sayısı hükümeti düşürmek için aranması gereken sayı. AK Parti bir azınlık hükümeti kurduğu taktirde MHP´nin güven oylamasına girmemesi dahi yeterli oluyor.
Bu durumda hem MHP, "Önce devletim sonra partim" ilkesine ters düşmemiş olacak, hem HDP´nin hükümet ortağı olmasını engellemiş olacak. Bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Böylece AK Parti´de seçim takvimine endeksli bir azınlık Hükümeti kurarak Türkiye´yi erken seçime götürecek. Bu arada eğer anlaşabilirlerse partiler seçim barajını düşürüp, 2 yıl dolmadığı halde yeni seçilen milletvekillerinin emeklilik hakkını kazanması için gereken düzenlemeleri yapacaklar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kafasındaki erken seçim formülü bu.
Bakalım sahaya nasıl yansıyacak?"
Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz
Erdoğan´ın kafasındaki seçim formülü
Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın erken seçim şartıyla MHP destekli AK Parti azınlık hükümetini istediğini yazdı.
Anahtar Kelimeler:
Erdoğan
kafasındaki
seçim
formülü
Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir
Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz
HABERLER
-
Abdulaziz Bayındır: Allah, bu savaşta İran'ı muzaffer ediyor -
Alparslan Kılınç’ın, “Ihlamur Ağacının Sonu” adlı hikâye kitabı, Lumo Yayınları tarafından yayınlandı. -
Dağın Oğulları adlı roman çıktı! -
İSA MESİH'İN ESRARI ADLI ESER ÇIKTI! -
İran saldırısı sonu mu olacak? Trump için 'azil' çanları çalıyor -
Canlı yayında dehşet anları: İsrail Füzesi Russia Today muhabirlerini vurdu -
Washington Post: Pentagon, İran’a saldırılarını sürdürmek için 200 milyar doların üzerinde bütçe istedi -
Özerk Yönetim’den ‘genel af’ kararı -
Laricani suikastı İran’da neyi değiştirecek? -
SİNEKLERİN DE TANRISI ADLI ESER ÇIKTI! -
Türkiye-AB Göç Mutabakatı'nın 10. yılı: Mali destek sürecek mi? -
SİLİK HAYATLAR ADLI ROMAN ÇIKTI! -
Yılgın Bir Türk Olarak Bülent Akyürek -
18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun! Mehmet Doğan’dan anlamlı bir yazı -
İran, üst düzey güvenlik yetkililerinin öldürülmesinden sonra misilleme saldırılarını yoğunlaştırdı: İsrail'de 2 kişi öldü; Körfez'e saldırılar devam etti -
Akın Gürlek tapu kayıtlarını paylaştı: “4 taşınmazım var; bu, Özgür Özel’in son dakika çırpınışları” -
Suriyeli Kürtlerden İran'dakilere 'ABD' uyarısı: 'Hatamızı tekrarlamayın' -
İran duyurdu: Ali Laricani İsrail saldırısında şehid oldu -
Körfez uzmanı Betül Doğan Akkaş, Körfez ülkelerinin öfkesini anlattı: “ABD bizi koruyacaktı, biz ABD’yi koruyoruz” -
İsrail Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti; İran yalanlamadan el yazısını paylaştı -
YAPAY MI ZEKA MI ADLI ESER ÇIKTI!


