Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'ye süpriz ziyarette bulundu. Bahçeli'nin ameliyatından sonra ilk kez yüz yüze yapılan görüşme Bahçeli'nin Ankara'da Türkmenbeyi Caddesi'ndeki konutunda gerçekleştirildi.
Bahçeli, konutunun kapısında dakikalar boyunca tespih çekerek Erdoğan'ı bekledi.
Saat 18.00'de başlayan ziyarette, Bahçeli Erdoğan'ı kapıda karşıladı, iki lider basını selamladıktan sonra konuta girdi.
Bahçeli'nin konutunda yapılan görüşmeye ilişkin olarak basına servis edilen fotoğraflarda, Bahçeli'nin önünü iliklediği ve sehpada bir buket çiçek olduğu dikkati çekti.
Bu yıl yapılan ikinci görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli bu yıl ikinci kez bir araya gelecek. Bu yıl 9 Ocak'ta yine Bahççeli'nin konuştunda gerçekleştirilen ilk görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Ağustos’ta ‘İç cephemizi sağlam tutalım’ mesajının ardından, Devlet Bahçeli, TBMM’de tarihî İmralı çağrısı ile yeni bir süreç başlatmıştı.
Süreç kapsamında DEM Parti tarafından kurulan İmralı heyeti, Öcalan ile görüşme yaptıktan sonra, Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmişti.
Bugünkü ziyaret ise MHP lideri Bahçeli'nin 4 Şubat'ta kalp operasyonu geçirmesinden sonra ilk görüşme oldu.