Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN: BU SEÇİMDE HEDEFLERİMİZİN GERİSİNDE KALDIK... PAZARTESİ AKŞAMI SAAT 21.00´DE KABİNEYİ AÇIKLAYACAĞIM

Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu´nda saat 14.00´te yemin edecekler.

ERDOĞAN: BU SEÇİMDE HEDEFLERİMİZİN GERİSİNDE KALDIK... PAZARTESİ AKŞAMI SAAT 21.00´DE KABİNEYİ AÇIKLAYACAĞIM

Öncesinde toplanan AK Parti Meclis Grubunda son Başbakan Binali Yıldırım, teşekkür konuşması yaptı ve helallik istedi: ?Demokrasiyi daha da geliştireceğiz, hukuk devletinden taviz vermeyeceğiz, üreteceğiz, refahı artıracağız, milletimize adil şekilde dağıtacağız. 65. Hükümet adına bize güveninizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm arkadaşlarım ve sizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bilmeden kırdığımız varsa hakkını helal etsin, ben de hakkımı helal ediyorum.?

Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şunları söyledi: ?Bugün yemin ederek resmen göreve başlayacak olan 27. dönemin tüm üyelerini tebrik ediyorum. Yapacak çok işimiz var. Her birinizin sadakatine ihtiyacımız var. Tek bir anımızı boşa geçirmeye hakkımız yok. Biz 7 Haziran hariç Mecliste hep tek başına çoğunluğa sahip olarak yasama faaliyeti yürüttük.

Cumhur İttifakı olarak 344 milletvekili ile Mecliste yüzde 57´lik bir çoğunluğa sahibiz. Bu seçimlerde hedefimizin gerisinde kalmış olmamız daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor.

Milletimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52,56 oy oranı ile en yakın rakibimizin 11 milyon üstü bir rakamla bize teveccühünü göstermiştir. Milletimizin sandıkta yaptığı hassas ayarı doğru değerlendirmemiz lazım.

Yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla pazartesi akşamı saat 21.00´de kabineyi açıklayacağız ve hemen çalışmaya başlayacağız. Pazartesi ilk Cumhurbaşkanlığı Kanun Hükmünde Kararnamesi´ni (KHK) de yayınlayacağız. Cuma günü ilk kabine toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Pazartesi günü yapılacak cumhurbaşkanılığı yemin töreni ile Türkiye yeni bir döneme adım atıyor. Meclis´teki merasimin ardından Beştepe´deki Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kesinleşen haliyle törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak.

Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş insan topluluğuyuz. Kimseye tepeden bakamayız. Bu anlayışı kabul etmeyeceğiz. Bir davanın mensupları olarak yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşlar bu hareketin için ben olmaz biz olur. Aksi takdirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduğuysa biz de yerle yeksan oluruz.

Şuanda az önce rakamları da size verdim. 26 milyon insan bize güven aşıladı. 50 milyon oyun içinde 26 milyon. Bu imtihanı başarı ile vermemiz lazım. Salı günü ilk yurtdışı ziyaretimi Azerbaycan ve KKTC´ye gerçekleştirerek geleneğimizi sürdüreceğiz. Çarşamba günü de Brüksel´e giderek ülkemizi temsil edeceğiz. 2 günlük bir NATO zirvesinden sonra burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Seçimlerde gördünüz, bizlerle ilgili ?yorgun bir cumhurbaşkanı adayı´ gibi yakıştırmayı yapanların hali ortada. Bize ?yorgun´ yakıştırmasını yapanların, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok. Aslında onlar zihinsel bir yorgunluğun içerisindeler fakat bizler hamdolsun böyle bir durumun içinde değiliz; çok daha güçlü bir şekilde, çok daha güçlenerek bu yola devam ediyoruz.

Bir süredir sessiz sedasız şekilde Kandil´le ülkemiz arasındaki bölgeyi de temizliyoruz. Çok önemli mesafe kat ettik. Terör örgütünün cirit attığı yerler, artık ülkemizin kontrolü altındadır. Kandil´i ve Sincar´ı terör örgütünden temizleyene kadar operasyon devam edecek.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER