Tarih: 01.08.2018 10:22

Erbakan Hoca´nın hemen yanında konumlanan hayırsever: Günhan Çağlı?

Facebook Twitter Linked-in

Günhan Çağlı? Milli Nizam Partisi (MNP), Milli Selamet Partisi (MSP), Refah Partisi (RP), Fazilet Partisi (FP) gibi Milli Görüş partilerinde yöneticilik ve başkanlık yaptı.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca´nın hemen yanında konumlanan bir hayırsever?

Erzincan´ın tanınmış simalarındandı, Milli Görüş´ün çınarlarındandı?

Günhan Çağlı, geçtiğimiz günlerde Hakk´ın rahmetine kavuştu.

Erzincan İmam Hatip Lisesi´nde öğrencilik yıllarımda, bizlere farklı platformlarda kol kanat geren hamiyetperver bir isim olarak hatırlıyorum, Günhan Çağlı´yı? O yıllarda eğitimimizi tamamlamamızda bizim her daim yanımızda olan vakıf ERDAV´a olan katkılarını hiç unutamam.

Yine öğrencilik yıllarımda, merhum Rıfkı Kaymaz´ın elimizden tutarak götürdüğü MTTB Erzincan Temsilciliği aynı zamanda merhum Günhan Çağlı´nın ofisi idi?

 

 

 

Nerede zor durumda biri varsa orada idi Günhan Çağlı?

Derviş ruhlu bir entelektüeldi?

Kendisine Allah´tan (C.C.) rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun?

GÜNHAN ÇAĞLI AĞABEY´E?

adnan-oksuz-1.jpg?

Günhan Çağlı´nın vefatı dolayısıyla, eski Erzincan milletvekili Tevhit Karakaya´dan bir mektup aldım. Tevhit bey, oldukça duygusal cümlelerle anlatıyor, merhum Günhan Çağlı´yı. Okuyalım mı;

?Bin dokuz yüz altmışlı yılların kaçıydı bilemiyorum, çocuktum. Babam ile beraber Aşağı Çarşı´da tablacıların karşısında bulunan bakırcı Selahattin Günal´ın dükkânına gitmiştik. Aile dostumuz olan Şekerci İsmail Efendi´nin kızının düğünü için hediye almak maksadıyla orada bulunuyorduk. Günhan Ağabey´in ismini ilk kez babam, Mehmet Karakaya, ve Selahattin Günal´ın konuşmalarından hatırlarım. Kendisi damat olarak anılmıştı.

Ortaokul yıllarımın başında, Korkmaz Apartmanı´nda bulunan Milli Türk Talebe Birliği´ne(MTTB) gidip gelmeye başlamıştım. O yıllarda bu apartman çok amaçlı konferans salonu olarak kullanılmaktaydı. MTTB olarak başlangıçtan beri kendimize ait bir yerimiz olsun düşüncesine sahiptik ve Manifaturacılar Sitesi´nin bodrum katına taşınmamız bizim için önemli bir gelişmeydi. Fikir ve gönül dünyamızı olgunlaştıran seminerler, konferanslar ve tiyatrolar düzenliyorduk. O güzel günlerin birinde okuldan hocamız olan, Yüksel Yalçınkaya beyefendinin yardımlarıyla belde pasajı ikinci katta bulunan Günhan Çağlı´nın ofisini MTTB olarak bizlere tahsis etmesi Günhan Çağlı ismini ikinci defa duymam ve tanımamın sebebidir. Bu taşınma bizlerin heyecanını arttırmış, prestijimizi yükseltmiş ve bize özgüven aşılamıştır.

 

Günhan ağabey, fikir ve gönül dünyamızın oluşmasında, zenginleşmesinde bize vizyon açtığı gibi hem de talebelerin burs temininde bizlere çokça ağabeylik yapmıştır. O yıllarda bize ağabeylik etmiş olan diğer isimler gibi. (Vehbi Kaymaz, Mustafa Kutlu, Ali Nar, Yüksel Yalçınkaya, Muammer Ekti, Orhan Aktepe, Rıfkı Kaymaz, Rafet Akpınar, Akın Ekinci.)

Günhan ağabey, yalnızca ticaret ve sosyal hayatında değil, ayrıca siyasette de aktif olmuş birisidir. Milli Nizam Partisi (MNP), Milli Selamet Partisi (MSP), Refah Partisi (RP), Fazilet Partisi (FP) gibi siyasi hareketlerde yöneticilik ve başkanlık yapmıştır.

Erbakan Hoca´nın ?Günhan?ı, Ersan, Doğusan ve Yeni Sanayi Sitesi´nde de kurucu ve yönetici olarak rol almıştır.

adnan-oksuz-3.jpg?

Her zaman fedakâr biri olarak bildiğimiz Günhan ağabey Erdav (Erzincan Hayra hizmet ve Dayanışma Vakfı), Ermat ve Doğu gazetesinin kuruluşunda hep yanımızda olmuştur.

Rahmetli babamın ?Bizim Günhan´ı´?Hem Üstad Necip Fazıl´ın Erzincan´a teşriflerinde, hem de Erdem Bayazıt, Akif İnan, Rasim Özdenören, İhsan Süreyya Sırma, Beşir Atalay gibi nice bilim ve fikir adamı ağabeylerimizin Erzincan´ımızda gerçekleşen programlarında büyüğümüz olarak mihmandarlık yapmıştır. Bizim neslimizin ağabeyidir Günhan Çağlı.

Tefsir ve hadis okumalarımızda, evlerimizde baş konuğumuz olmuştur. Kimi zaman kendi evlerini de bizlere açmıştır.

Bendenizin aktif siyasi hayatında da yol gösterir olmuş ve katkıda bulunmuş bir kimsedir Günhan Çağlı. Yok zamanlarımızda, kimsesiz zamanlarımızda bizleri kıymetlendiren ve onurlandıran adamdır Gülhan ağabey. Çevreme, ?Baba dostum´, ?baba yarım´ diye tanıttığım adamdır Günhan Çağlı.

O, doğruların ve doğru bildikleri hususunda tavizsiz yürüyen sert mizaçlı ama derviş gönüllü bir kimsedir. Dede Paşa´nın, Abdurrahim Reyhan´ın sohbet meclislerinde bulunmuş ve nasiplenmiş bir derviştir Günhan ağabey.

Mahallemizin hem eşrafı hem de delikanlısı güzel adamı, Günhan Çağlı, ?Her nefis ölümü tadacaktır´ sırrınca rahmet-i Rahman´a kavuşmuştur.

Baba dostum,  ağabeyim?

 

Allah senden razı olsun, makamın cennet olsun.?

***

Tevhit beyin Günhan Çağlı hakkında duygu ve düşünceleri bu şekilde. Bu vesile ile yakın zamanda ciddi bir sağlık sorunu yaşayan Tevhit Karakaya´ya şifa dileklerimi iletmek istiyorum?

MESAJ PANOSU

Aracımı muayene ettirmek için tuvturkonline hattını aradığımda dakikasına 5 TL istediler. Bu ücretin haksız olduğunu düşündüğümü ifade etmek istiyorum. (Dilaver Arda)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —