ENDONEZYA ULEMA MECLİSİ´NDEN ZEYTİN DALI HAREKATI´NA DESTEK

Endonezya´nın en büyük İslami organizasyonlarından MUI, TSK´nın Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı´na destek verdi.

ENDONEZYA ULEMA MECLİSİ´NDEN ZEYTİN DALI HAREKATI´NA DESTEK

Endonezya´nın en büyük İslami organizasyonlarından Endonezya Ulema Meclisi (MUI) Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye´nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı´na destek verdi.

Endonezya Ulema Meclisi Başkan Yardımcısı Yunahar İlyas, TSK´nın Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye´nin kendini PYD/PKK tehdidine karşı koruma hakkına sahip olduğunu ve egemenliğini korumada operasyondan başka seçeneğin kalmadığını belirterek, Türkiye´nin bölgede teröristlerle savaştığını ifade etti.

Türkiye için dua ettiğini dile getiren İlyas, Türkiye´nin İslam ülkelerinin daima destekçisi olduğunu ve kendilerinin de Türkiye´yi her zaman için desteklediğini söyledi.

İlyas ayrıca ABD´nin PYD/PKK´ya destek verdiği ve bu konuda iki yüzlü olduğu, Türk hükümetinin ABD´ye dikkat etmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Kürt halkının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı daima desteklediğini ve bunu da bizzat İstanbul´da katıldığı toplantıda gördüğünü anımsatan İlyas, Türkiye ile Kürt halkı arasında bir savaş olmadığını vurguladı.