EMNİYETTEN ´CEMAL KAŞIKÇI´ AÇIKLAMASI

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Cemal Kaşıkçı 2 Ekim´de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan Konsolosluğundan bir daha çıkmadı.

EMNİYETTEN ´CEMAL KAŞIKÇI´ AÇIKLAMASI

 Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın 2 Ekim´de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı, Başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul´a gelen ve bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının da bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlendi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, evlilik işlemleri için 2 Ekim Salı saat 13.12´de Suudi Arabistan Başkonsolosluğundaki randevusuna giden Cemal Kaşıkçı´nın (Jamal Ahmid H. Khashoggi) Başkonsolosluktan çıkmadığı tespit edildi.

Ayrıca bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının, 2 uçakla İstanbul´a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndükleri belirlendi.

Emniyet yetkilileri soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bu çerçevede yürütüyor.

Kaşıkçı´nın Başkonsolosluğa girdiği saatle, nişanlısının kendisinden haber alamadığını bildirdiği süre zarfında Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna yapılan tüm giriş çıkışlar da emniyet tarafından inceleniyor.