DÜNYA TURUNA ÇIKAN KRUVAZİYER KUŞADASI´NDA

Dubai´den başladığı turda 27 ülkede 60 limana uğrayacak Malta bayraklı Azamara Journey, 850 yolcusuyla Kuşadası Ege Port Limanı´na yanaştı.

DÜNYA TURUNA ÇIKAN KRUVAZİYER KUŞADASI´NDA

 Dünya turuna çıkan Malta bayraklı Azamara Journey gemisi, 850 yolcusuyla Aydın´ın Kuşadası ilçesindeki Ege Port Limanı´na yanaştı.

Dubai Limanı´ndan çıkış yapan Azamara Journey, 102 günlük dünya turu programının 14´üncü durağında sabah saatlerinde Ege Port Limanı´na demirledi.

Gemiden inen çoğunluğu İngiltere ve ABD vatandaşı turistleri, halk oyunları ekibi karşıladı.

Yolcuların bir bölümü tur otobüsleriyle Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi´ne geçerken kent merkezini gezenler çarşıda alışveriş yapmayı tercih etti.

"Bu sektörde yakın zamanda kuvvetli bir toparlanma olacağının göstergesidir"

Azamara Journey yolcuları için bugün Efes Antik Kenti´nde klasik müzik konseri verilecek. Gemi, konser programının ardından gece saatlerinde turun bir sonraki durağı olan Rodos Adası´na hareket edecek.

Gazetecilere açıklama yapan Ege Port Liman Müdürü Aziz Güngör, geminin tur kapsamında 27 ülkede 60 limana uğrayacağını söyledi.

Dünya limanları arasında Kuşadası´nın da yer almasının Türkiye adına gurur verici olduğunu vurgulayan Güngör, "Bu zorlu günlerde bu geminin limana yanaşması Türkiye´ye olan güvenin pekiştirilmesi ve bu sektörde yakın zamanda kuvvetli bir toparlanma olacağının göstergesidir." dedi.

Geçen sezonun kötü geçtiğini anımsatan Güngör, kruvaziyer turlarının 2 yıllık planlandığını, sektördeki asıl toparlanmanın 2020 yılında olacağını ifade etti.

"Gerçekten çok heyecanlıyım"

Gemiyle seyahat eden ABD vatandaşı Kristine Giotto, Türkiye´de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Gerçekten çok heyecanlıyım. Muhteşem Yüzyıl dizisini izliyordum. Türkiye´nin tarihini görmüştüm. Çok ilginç ve çok güzel gelmişti. O yüzden de buradayım diyebilirim." diye konuştu. 

Tayvanlı Kathy Hu ise Türkiye´yi çok sevdiğini belirterek, "Harika bir yer. Özellikle tarihini çok seviyorum. Bu turdan sonra 7 gün daha Türkiye seyahati yapmayı planlıyorum." dedi.

Azamara Journey ile dünya turunun kişi başı ücretinin ise 100 ile 120 bin dolar arasında değiştiği belirtildi.