Dünya Sağlık Örgütü: Yemen´de sağlık tesislerinin yarısı hizmet veremiyor

Dünya Sağlık Örgütünden, Yemen´deki sağlık tesislerinin yarısının hizmet dışı kaldığını, yaklaşık 17 milyon insanın da temiz su ve sağlık hizmetlerinden yoksun halde yaşam mücadelesi verdiğini bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü: Yemen´de sağlık tesislerinin yarısı hizmet veremiyor

Dünya Sağlık Örgütünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Yemen´de 4 yıldır devam eden iç savaşın neden olduğu insani krizin sağlık boyutuna dair güncel bilgiler paylaşıldı. 

Paylaşımda, Yemen´deki sağlık tesislerinin yüzde 45´inin hizmet veremediği, yaklaşık 17 milyon insanın da temiz su ve sağlık hizmetlerinden yoksun olduğu belirtildi.

Yemen´deki iç savaşın yol açtığı bir diğer sorunun da gıda krizi olduğuna dikkat çekilen paylaşımda, 17 milyon 800 bin kişinin gıdaya erişimde ciddi sıkıntılar yaşadığı kaydedildi.

Yemen´de 4 yıldır devam eden iç savaş

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen´de, Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014´ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015´ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülke açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.