DÜNYA GÖZLERİNİ VAHŞETE KAPAMIŞ!

İdlib ve çevresinde Esed güçleri ve Rusya tarafından düzenlenen saldırılarda 35 günde 312 sivilin hayatını kaybettiği, 667 sivilin de yaralandığı bildirildi.

DÜNYA GÖZLERİNİ VAHŞETE KAPAMIŞ!

Suriye´nin İdlib kentindeki Sivil Savunma ekiplerine bağlı medya ofisi, İdlib ve çevresinde 17 Aralık´tan beri yoğunlaşan Beşşar Esed rejimi ve Rusya saldırılarının 35 günlük bilançosunu açıkladı.

Sözcü Ahmed Şeyho´nun açıklamasında her türlü silahın, bombanın, füzenin kullanıldığı saldırılarda 312 sivilin can verdiği belirtildi. Bunların 94´ü çocuk, 69´u ise kadın. Ayrıca 667 kişi de yaralandı. Saldırılarda 6 hastane hedef alındı. Sivil Savunma´nın Serakib, Han Şeyhun, Bidama, Eriha´daki 7 merkezi vuruldu. Savaş uçakları Eriha ve Serakib´de insanlarla dolu 4 pazarı hedef aldı. İlaveten 13 cami, pek çok okul, silolar ve değirmenler de bombalandı.

Son günlerde saldırıların özelikle Serakib´de yoğunlaştığına dikkat çeken Sivil Savunma sözcüsü, sadece son iki günde Serakib´in 100´den fazla kez vurulduğunu, bu saldırıların 30 bin nüfuslu yerleşim biriminden İdlib´e doğru büyük bir göç dalgasına sebebiyet verdiğini bildirdi. Açıklamada ayrıca Serakib çevresinde bulunan 11 geçici göçmen kampının da bombalandığı belirtildi.