Tarih: 23.04.2019 16:51

Doğu Perinçek´e Osmanlı Ocakları tepkisi!

Facebook Twitter Linked-in

Doğu Perinçek, Ulusal Kanal´da katıldığı ?Çıkış Yolu´ adlı programda Atatürk´ün 23 Nisan´ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapmasını yanlış bularak, ?Atatürk´ün bir yanlışı. 23 Nisan´ı Çocuk Bayramı yapmak. Çocuklara balon dağıtarak o devrimin meşalesini yakamazsınız? dedi. Perinçek´e partisine yakın Aydınlık gazetesi Yavuz Alogan´dan, ?23 Nisan çocuklar, balonlar ve krapon kâğıtlarıyla kutlanır. Osmanlı ocakları, çarşaflı çocuklar ve ilahilerle kutlanmaz? tepkisi geldi.

23 Nisan´ın ?balonlarla kutlanan bir bayrama´ dönüştüğünü söyleyen Perinçek şöyle konuştu: ?Hata demiyorum, biraz daha ağırlaştırıyorum, çok ciddi bir hata diyorum. Bakın Atatürk peygamber değil, bunlar çok büyük yanlışlar. Bu itirazlar Atatürkçü değil. Türkiye bugün bir devrimin eşiğine gelmiş; üretim devrimi yapıyor. Bu devrimleri, siz çocuklara balon dağıtarak o devrimin meşalesini yakamazsınız. Çocuk Bayramı diye devrim unutturuluyor.?

Çocuk Bayramı kapsamında kullanılan balonların ?Türkiye´yi devrimsizleştirmeye götürdüğünü´ söyleyen Perinçek, ?Ben balonları savunmuyorum. Çocukların eline balonları vererek Türkiye´yi devrimsizleştirmeye götürüyorsunuz. Ben ise bu balonları patlatıyorum ve ?Bu bir devrim günüdür´ diyorum? dedi.

?OSMANLI OCAKLARI İLE KUTLANMAZ´

Aydınlık yazarı Yavuz Alogan ise, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda Doğu Perinçek´in söz konusu ifadelerini eleştirdi.

Alogan, Vatan Partisi Öncü Gençlik´in Osmanlı Ocakları ile yaptığı ittifaka bir gönderme yaparak, ?23 Nisan Çocuk Bayramı´dır. Çocuklar, balonlar ve krapon kâğıtlarıyla kutlanır. Osmanlı ocakları, çarşaflı çocuklar ve ilahilerle kutlanmaz?dedi.

Haberin devamı...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —