Doğu Karadeniz´de 1 terörist daha teslim oldu

Doğu Karadeniz kırsalında son yıllarda kendisini göstermeye çalışan PKK´lı teröristler, yerel halktan destek bulmayınca ve operasyonlar ile telsiz, mühimmat, silah ve yaşamsal malzemelerinden de olunca tek tek teslim olmaya başladı.

Doğu Karadeniz´de 1 terörist daha teslim oldu

23 Ekim günü Dereli ilçesi Kulakkaya kırsalında aç kaldığı için teslim olan ?Aram´ kod adlı PKK´lı Mustafa Tolucan´ın ardından bu sefer de Yağlıdere ilçesi Üçtepeler Beldesi Günlük Yaylası kırsalında bir PKK´lı terörist teslim oldu.

YİNE BİR KEPÇE OPERATÖRÜNE TESLİM OLDULAR

Daha önce geçtiğimiz Ekim ayında Dereli ilçesi kırsalında teslim olan PKK´lı Mustafa Tolucan gibi Yağlıdere kırsalında da teslim olan PKK´lı teröristin karlı köy yollarını yol açma çalışması yapan kepçenin önüne çıkarak kepçe operatörüne teslim olduğu öğrenildi. Bölgede geçtiğimiz ay yapılan operasyonlarda 3 sırt çantası, silah ve yaşamsal malzeme ele geçirilmişti. Teslim olan PKK´lının ardından bölgede olduğu düşünülen diğer PKK´lıların yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

ÇEMBER DARALIYOR

Askerin yaz aylarındaki operasyon kararlılığının kış aylarında da sürmesi Doğu Karadeniz bölgesinde PKK´nın kış yapılanmasına darbe vururken, ?yayla evleri´ uyarılarını da dikkate alan vatandaşların boş bıraktığı evlerde erzak bırakmaması terör örgütü mensuplarının köşeye sıkışmasına neden oldu.