Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DEM Parti'nin komisyona vereceği 4 üyenin isimleri belli oldu

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ve İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek'i belirledi.

DEM Parti

DEM Parti, yeni çözüm süreciyle ilgili TBMM'de kurulacak komisyona üye olarak DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ve İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek'i belirledi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısıyla başlayan, iktidarın "Terörsüz Türkiye" diye adlandırdığı yeni çözüm sürecinde örgütün silah bırakma töreninin ardından komisyon çalışmaları da hız kazandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni çözüm sürecinin yol haritasını belirleyecek Meclis komisyonuna katılacak isimlerin bildirilmesi için siyasi partilere yazı göndermişti. 51 üyeden oluşacak komisyonda AKP 21, CHP 10, DEM Parti ve MHP 4'er, İYİ Parti ve Yeni Yol 3'er milletvekili ile temsil edilecek. TBMM'de grubu bulunmayan bazı partilerden de komisyonda 1'er milletvekili yer alacak.

İyi Parti, daha önceden komisyona üye vermeme kararı alırken, komisyona üye isimlerini bildiren ilk siyasi parti MHP olmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, komisyona partisinin vereceği 4 üyenin; Feti YıldızLevent BülbülHalil Öztürk ve Yücel Bulut olduğunu duyurmuştu. 

 

DEM Parti komisyon üyelerini belirledi

MHP'nin ardından, DEM Parti'nin de komisyonda görevlendireceği üyeler belli oldu. DEM Parti, TBMM'de kurulacak komisyona üye olarak DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ve İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek'i belirledi. 

 

Kaynak: T24



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER