Davutoğlu´ndan Merkez Bankası´ndaki görev değişikliğine ´retweet´li eleştiri

Yeni parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya´nın görevinden alınmasını ?retweet´le eleştirdi.

Davutoğlu´ndan Merkez Bankası´ndaki görev değişikliğine ´retweet´li eleştiri

Yeni parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya´nın görevinden alınmasını ?retweet´le eleştirdi. Davutoğlu, Eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, 2008-2011 yılları arasında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Turhan´ın eleştirisini Twitter´daki takipçileriyle paylaştı.

Merkez Bankası´nda yaşanan görev değişikliğinin ardından kurumdaki başkanlık konumunun ?çok kritik´ olduğu yorumunda bulunan Turhan, şu ifadeleri kullanmıştı:

?Görevden alınan ve yerine atanan kişilerden bağımsız olarak, bu değişikliğin gerçekleşme yöntemine ve zamanlamasına benim aklım ermiyor. Bunun ciddi zararlar verebileceğinden endişe ediyorum.?

Eski Başbakan Davutoğlu da Turhan´ın sözlerini retweetleyerek, son dönemde artırdığı hükümete yönelik eleştirilerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Recep Tayyip Erdoğan´ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı´na taşıdığı ilk isim olan Davutoğlu, geçen hafta yaptığı sert açıklamada da AKP´nin bir kişinin partisi olmadığını söyleyerek, "Kimse bizi kitlelerin ruhundan ahlakından soyutlayamaz ve ayıramaz" demişti.