Davutoğlu´na sert tepki: Neden korkuyorsun desene Erdoğan söyledi diye

AKP´nin Suriye politikası Türkiye´de büyük bir sorun haline gelirken AKP´li yöneticilerin Suriye politikası üzerinden yaptığı açıklamalar ise kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Davutoğlu´na sert tepki: Neden korkuyorsun desene Erdoğan söyledi diye

AKP´nin ekonomik, sosyal ve güvenlik konularında sorunlara neden olan Suriye politikası kamuoyunun birinci gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Suriye politikasında gelinen nokta itibariyle AKP´de fiilen görev yapan ve geçmişte görev yapmış yöneticiler arasındaki tartışmalar Türkiye gündemini ise meşgul ediyor

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, AKP´nin Suriye politikasındaki yanlış adımları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Davutoğlu´nun geçtiğimiz günlerde internet yayını üzerinden üç gazeteciye gündemi değerlendiren açıklamalarını ele alan Uğuroğlu, Davutoğlu´nun Cumhurbaşkanı Erdoğan´a ağır eleştirilerde bulunduğunu ifade etti.

Yazısında Davutoğlu´nun Suriye politikası kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sert eleştirilerde bulunduğunu belirten Uğuroğlu, şu ifadelere yer verdi.

"Dersiniz ki eğer Suriye politikasının sorumlusu değil ise neden o tarihte AKP´den ve makam koltuğundan ayrılmadı. Bu sorunun yanıtını da kendisine sormak isterim.

O gün geldi Davutoğlu değerli meslektaşlarım Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki´ye konuştu.

Davutoğlu, ´Suriye konusunda tüm olumsuzluklar benim üzerime yıkılmak isteniyor. Tüm politikalar Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay, MİT hepsi ortak karar verir. Kendinizi dışında tutarsanız, bir kişiye yıkarsanız bu ahlaksızlık olur´ diyor"

Ayrıca Davutoğlu´nun Şam Emevi Cami´nde namaz kılmanın isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan´a ait olduğunu dile getirdiğini belirten Uğuroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 "Evet, Davutoğlu çok net şekilde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı ´ahlaksızlık´ yapmakla suçluyor. Bu bir?

Dışişleri bakanlığı döneminde "Arap baharı ve Suriye politikası" konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ü, Başbakan Erdoğan´ı ve Ali Babacan´ı, "kimse itirazda bulunmadı" diye itiraf ediyor. Bu iki?

Davutoğlu´nun bu itirafları ortaya koydu ki; Türkiye´nin Suriye sığınmacılar ve Arap Baharı politikasında baştan sona AKP iktidarı hatalı ve suçludur"

DAVUTOĞLU ERDOĞAN´DAN ÇEKİNİYOR!

Davutoğlu´nun Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan çekindiğini söyleyen Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 2012´de "İnşallah biz en kısa zamanda Şam´a gideceğiz, Emevi Camisi´nde namazımızı da kılacağız"şeklindeki ifadeleri kullandığını da belirtti.

 

Davutoğlu´nun Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yönelik isim vermeden"Şam´da Emevi Camisinde namaz kılma sözü bana ait değil, böyle bir ifadem yok benim, kimin söylediğini biliyorsunuz" şeklinde açıklama yapmasını da eleştiren Uğuroğlu yazısında Davutoğlu´na "Neden korkuyorsun, çekiniyorsun desene ´Erdoğan söyledi´ diye" şeklinde tepki gösterdi.

Ayrıca Uğuroğlu Davutoğlu´na hitaben "Sen Erdoğan´dan hala çekiniyorsun ama bak ben yazayım" şeklindeki ifadeleri de kullandı.

Diğer taraftan Uğuroğlu yazısında Davutoğlu´nun "Ben üç yıldır konuşmadığım için Suriye bagajı bana yıkılmak isteniyor" dediğini de belirtti.