Cumhuriyet´in Suriyeli Düşmanlığı Bu Kez Çocukları Hedef Aldı!

Suriyeli mazlumlara düşmanlıkta sınır tanımayan Kemalist nefret dalgasının hedefinde bu kez doğrudan Suriyeli çocuklar var! Kaynak: Cumhuriyet´in Suriyeli Düşmanlığı Bu Kez Çocukları Hedef Aldı!

Cumhuriyet´in Suriyeli Düşmanlığı Bu Kez Çocukları Hedef Aldı!

Cumhuriyet bugün internet sitesinde yaptığı haberle hükümet politikalarını eleştirme adına doğrudan ırkçı bir tutum sergilemekten çekinmediğini gösterdi. Gazete ?MEB´in parasını Suriyeli çocuklara harcamışlar? şeklindeki vurguyla sokaklara taşırılan ırkçı kışkırtmaları besleyen bir tutum sergiledi.

Görüntüye bakıldığında Yeniçağ gazetesinden alıntıyla oluşturulan haberin içeriğinde MEB´in ihale usulü ve harcamalarına ilişkin bazı sorular soruluyor. Ama öne çıkarılan şeyin devletin sınırlı imkanlarının Suriyeli muhacirlere harcandığı tezi olduğu açıkça görülmekte.

Eğer niyet MEB´in ihale sürecindeki usulsüzlüğü ise başlık buna göre oluşturulabilirdi ama bunu yapmak yerine ?paramız elin Arabının çocuklarına harcandı? mesajı verilmek suretiyle doğrudan ırkçılık ve ötekileştirme propagandasına malzeme sağlandığı görülmekte.