Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye´yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye´yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması´nın imzalanmasının 96. yıl dönümü münasebetiyle mesaj  yayımladı.

Erdoğan, mesajında, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş senedi olan Lozan Barış Antlaşması´nın imzalanmasının 96´ncı yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl aynı zamanda istiklal mücadelemizin başlangıcının 100´üncü yıl dönümüdür. Dünyanın en güçlü ordularına karşı verdiğimiz Milli Mücadele, ülkemizin bağımsızlık belgesi olan Lozan Antlaşmasıyla taçlanmıştır." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye´yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir"

Türkiye Cumhuriyeti´nin, bir asır önce olduğu gibi bugün de bağımsızlığına, bekasına, vatandaşlarının huzur ve güvenliğine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek güce ve kararlılığa sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Son dönemde Doğu Akdeniz´de ve Suriye´nin kuzeyinde attığımız adımlar, Milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi açıkça ortaya koymuştur. Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye´yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir." dedi.

Erdoğan, "Bu düşüncelerle Lozan Barış Antlaşması´nın 96´ıncı yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal´i ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ve minnetle yâd ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak, TRT Haber