CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MOLDOVYA´YA GİDECEK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-18 Ekim´de Cumhurbaşkanı İgor Dodon´un davetlisi olarak Moldova´ya resmi ziyarette bulunacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MOLDOVYA´YA GİDECEK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 17-18 Ekim´de Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon´un davetlisi olarak bu ülkeye resmi ziyarette bulunacağı bildirildi. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi´nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan´ın ziyaretinde Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştireceği kaydedildi.

Moldova Başbakanı Pavel Filip ve ilgili Bakanların yanı sıra Moldovalı siyasetçilerle de bir araya geleceği belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, Gagauz Özerk Yeri´ni ziyaretinde Başkan İrina Vlah´ı da kabul edeceği aktarıldı.

Görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin tüm yönleriyle ele alınması ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğüne değinilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Söz konusu ziyaret vesilesiyle, iki ülke Cumhurbaşkanları tarafından, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin stratejik ortaklık açıklamasının imzalanması öngörülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ziyaretin ikinci gününde Gagauz Özerk Yeri´ni ziyaret etmesi ve Gagauz yetkililerle yapacağı görüşmelerin ardından TİKA ile ilgili kuruluşlarımızın bölgede gerçekleştirdiği projelerin açılışlarını yapmaları öngörülmektedir."