Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÇÖZÜM SÜRECİNİ KİM BİTİRDİ.!

PKK nın içinde başka bir yapı mı var ?

ÇÖZÜM SÜRECİNİ KİM BİTİRDİ.!

HDP ve PKK arasındaki ilişki herkes tarafından bilinmekte iken geçtiğimiz ve yaşadığımız süreçte iki taraf arasında alakasız ve bağımsız açıklamalar yapılması acaba PKK içinde farklı bir yapı mı var yada PKK dışında süreci sabote etmek isteyen bi yapımı var yada süreç sabote edilmek isteniyorsa PKK, HDP, DEVLET Bunun neresinde.. ?

Atılan olumlu adımlara rağmen PKK silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine Çözüm Süreci´ni sabote eden eylemleri neden gerçekleştirdi...

PKK mensuplarının bu saldırıları ve 6-8 Ekim 2014´te DAEŞ´in Kobani´ye saldırılarını bahane eden örgüt yandaşlarının gerçekleştirdiği eylemler, Çözüm sürecini bitirmek adına mı yapıldı.

Siirt´te köy muhtarının ve Şırnak´ta 2 HÜDA PAR üyesinin ö, Van´da billboardlarda yer alan ?kan akan musluk? görseli ve Erciş´te ?HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır? pankartının asılması, terör örgütü yandaşlarının seçmen iradesine yaptığı baskıyı gözler önüne sererken, özellikle AK Parti binalarına bombalı saldırıların düzenlenmesi ve siyasetçilerin seçim çalışmalarına izin verilmemesi, terör örgütü PKK´nın bölgede tekçi zihniyet oluşturmaya çalıştığı algısı oluştururken HDP bu olanlara neden sessiz kaldı.

PKK, 11 Temmuz´da KCK´dan yapılan ?Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağı? yönündeki açıklama ve örgütün yöneticilerinden Murat Karayılan´ın açıklamaları ile terör örgütü DAEŞ tarafından 20 Temmuz´da Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde gerçekleştirildiği belirtilen ve 33 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan ?canlı bomba? saldırısının ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere yurt genelindeki eylemlerini arttırdı.

PKK´nın saldırılarının arttığı bu dönemde, örgüt yandaşlarınca bazı yerleşim birimlerinde ?özerklik? ilanları ile sivil halk da çatışma ortamına çekilmeye çalışıldı.

Bütün bu olanlar sonucu Hükümet bunca emek verdiği sürecin bir anda bozulmasına ve bitmesine razı oldu, 

PKK´nın Çözüm Süreci´nde yaptığı bazı eylemler

 

? Siirt´te Bağgöze köyü muhtarı ve köy korucusu Mustafa Turhan, 29 Nisan´da silahlı saldırıda şehit düştü.

? Van´ın Erciş ilçesinde 25 Mayıs´ta geçici köy korucusu Abdülbari Gül, uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu. Saldırıyı bölücü terör örgütü mensubu S.C´nin gerçekleştirdiği tespit edildi.

 

PKK yandaşlarının 7 Haziran seçimlerinden önceki bazı eylemleri

? Van´daki billboardlara 1 Mayıs´ta, musluktan kan akmasını tasvir eden görseller ile ?Önleminizi alın? mesajlarının yer aldığı afişler asıldı. Kentin çeşitli alanlarında bulunan ve kullanımı Van Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde olan billboardlarda, musluklardan kan akan görseli ile üzerine Türkçe ve Kürtçe olarak, ?Önleminizi alın?, ?Bir gün bitecek?, ?Bir gün her şey?, ?Sahip çıkmazsanız uzak değil!?, ?Nefessiz kalmayalım?, ?Farkında mısın?? ifadelerinin bulunduğu ve seçmenler üzerinde baskı kurulmaya çalışılan afişler, mahkeme kararıyla toplatıldı.

? AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile Milletvekili adayı Faruk Alpaslan ve partililer, 3 Mayıs´ta seçim çalışmaları kapsamında Başkale ilçesinde bir vatandaşın ailesini evinde ziyaret etmek istedikleri sırada HDP´lilerin sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kaldı. AK Partililerin seçim çalışmasına tepki gösteren gruptan bir kişi, heyetteki Soğanda´nın kardeşine yumruk attı. Tepkinin artması üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, DTK Başkale Delegesi Derviş Polat, DBP´li Belediye Meclisi Üyesi Selahattin Bozkurt ve HDP İlçe Yöneticisi Salih Tayfun´u gözaltına aldı.

? Van´ın Erciş ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi girişindeki caddeye 22 Mayıs´ta, ?HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır? yazılı pankart asıldı. Pankarta tepki gösteren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, daha önceki tehdit pankartlarını da HDP´lilerin inkar ettiğini belirterek, ?Bunların özelliği bu. Burada bir şeyler yapılır, halktan reaksiyon alındığı zaman da inkar ederler? dedi.

? Diyarbakır´ın Bağlar ilçesinde 24 Mayıs´ta HÜDA PAR´ın desteklediği bağımsız Milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu´nun afişlerini asmaya çalışan kişiler ile HDP´li grup arasındaki kavgada Ömer (29) ve Ferhat Demir (19) yaralandı.

? Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Siirt´te 28 Mayıs´ta katıldığı mitingin ardından 4 AK Parti Gençlik Kolları üyesi, HDP seçim bürosundaki grup tarafından darbedildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, saldıran grubu biber gazı kullanarak dağıttı. Saldırıya uğrayan 3´ü kadın 4 kişi, Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine suç duyurusunda bulundu.

? Şırnak´ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde 29 Mayıs´ta HDP´lilerin silahlı saldırısı sonucu HÜDA PAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek (34) ve Abdulcelil Talayhan (38) hayatını kaybetti, olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Suruç saldırısından sonraki bazı eylemler

? Şanlıurfa´nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz´da polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, evlerinde gece uyudukları sırada terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildi.

? Diyarbakır´ın Yenişehir ilçesinde 23 Temmuz´da teröristlerin silahlı saldırısında iki trafik polisinden Tansu Aydın şehit düştü, Ali Karahan ise ağır yaralandı.

? Diyarbakır´ın Lice ilçesinde 25 Temmuz´da askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak ve Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz şehit düştü, 4 asker yaralandı.

? Muş´ta, Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, 27 Temmuz´da eşi ve çocuğunun da bulunduğu otomobile teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu.

? Hakkari´nin Şemdinli ilçesinde 28 Temmuz´da banka şubesi önünde para çekmek istediği sırada yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

 

TSK tarafından yapılan operasyonlar

 

TSK güçlerinin 22 Temmuz´dan bu yana PKK´ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 814 PKK üyesi öldürüldü.

TSK Tarafından yapılan operasyonlarda Kandil bölgesinde birçok sivil kadın ve çocuk kayıplarının da yaşandaığı biliniyor.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 450 PKK üyesi yaralandı, yurtiçindeki operasyonlarda ise 250-300 PKK´lının yaralandığı tespit edildi. 

Hava operasyonlarının yanı sıra TSK güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör PKK mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

 

Bu olaylar sonucu yapılacak çıkarım aslında 8 mart 2015 te Diyarbakırda gerçekleşen İSLAMİ ÇÖZÜM ÇALIŞTAYINDA belirtilmişti..

- Çözüm sürecinin temelleri zayıftı çünkü çözüm sürecinde muhattap alınacak tek unsur PKK ve ona bağlı HDP olmamalıydı Güneydoğu Bölgesinde PKK dışında bir çok unsur bulunmasına rağmen sadece diyaloğun PKK ile kurulması bu sürecin PKK ya bağlı olduğunun en büyük göstergesiydi.

                                                                                                                                                                                  

 



Anahtar Kelimeler: ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİTİRDİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER