Tarih: 18.01.2019 08:24

Cihangir İslam´dan AKP´li Usta´nın sözlerine tepki

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye´nin insan hakları alanındaki karnesini çıkardı. İslam ?Biz, Sayın Leyla Şahin Usta´yı öğrenciliğinden beri tanırız, sembol bir isimdir, başörtüsü, Türkiye´de başörtüsü yasakları ve bu konuda verilen insan hakları mücadelesi doğrultusunda sembol bir isim hâline gelmiştir ama açıklamasından görüyoruz ki bugün ne yazık ki - genelleme yapmıyorum ama- birçok başörtülünün davranışı gibi kendileri de bizlerde bir sükut-u hayale neden olmuştur? dedi.

113 ülke içerisinde 101´inci sıradayız

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye´nin insan hakları alanındaki karnesini çıkardı. 

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, sadece 15 ve 16 Ocak tarihine ilişkin insan hakları ihlallerini de, Leyla Şahin Usta´nın, ?İnsan hakları ihlali denince, somut, söylenebilecek bir iki tane olay bile gündeme getiremiyorlar? şeklindeki sözleri üzerine Cihangir İslam şöyle konuştu:

 

 

 

?Biz, Sayın Leyla Şahin Usta´yı öğrenciliğinden beri tanırız, sembol bir isimdir, başörtüsü, Türkiye´de başörtüsü yasakları ve bu konuda verilen insan hakları mücadelesi doğrultusunda sembol bir isim hâline gelmiştir ama açıklamasından görüyoruz ki bugün ne yazık ki - genelleme yapmıyorum ama- birçok başörtülünün davranışı gibi kendileri de bizlerde bir sükut-u hayale neden olmuştur."

Tam bir yanıltmaca

?Konuşmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi´nin 2017 bilançosunu açıklayan İslam, ?Bakın, en çok dava Romanya´da, 2´nci olarak Rusya´da, 3´üncü olarak Türkiye´de mevcut. Aslında Türkiye burada 1´inci sırayı almalıydı. Neden alamadı? KHK´yla atılan 140 bin insanın mahkemelere gidememesi bu rakamı değiştiriyor. Tam bir yanıltmaca?diye konuştu. 

Cihangir İslam, Dünya Adalet Projesi perspektifinde de, Türkiye hukukun üstünlüğü konusunda 113 ülke içerisinde 101´inci sırada olduğunu kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —