Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP'nin 39. Olağan İstanbul İl Kongresi yapıldı, Özgür Çelik yeniden il başkanı seçildi

CHP 39. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, seçime tek aday olarak giren Özgür Çelik yeniden il başkanlığına seçildi.

CHP

CHP 39. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, seçime tek aday olarak giren Özgür Çelik yeniden il başkanlığına seçildi.

Bayrampaşa'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrede, Divan Başkanlığını Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yaptı.

İl yönetimi ve kurultay delegeleri listesi yaklaşık 6 saatlik görüşmenin ardından belirlendikten sonra delegeler, hazırlanan alanda oylarını kullandı.

Toplam 655 delegenin bulunduğu seçimde 565 oy kullanıldı.

Seçime tek aday olarak katılan Özgür Çelik, geçerli oyların 536'sını alarak il başkanlığına seçildi.

Sonuçların duyurulmasının ardından konuşan Çelik, "İstanbul Kongresi ile ortaya çıkan bu sonuç, iktidar yürüyüşümüzün önemli başlangıçlarından bir tanesidir" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığına daha önce Gürsel Tekin kayyum olarak atanmıştı.

CHP il örgütü bu sırada olağanüstü kongreye gitmişti. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi kongrenin durdurulması içim YSK’ya başvurmuş ancak YSK CHP lehine karar vermişti.

Aynı mahkeme son olarak olağan kongrenin de durdurulması için YSK’ya başvurmuş ancak yine CHP lehine karar çıkmıştı.

 

Kaynak: rudaw.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER