Tarih: 14.06.2018 09:50

CHP´NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI İNCE: FINDIK 15 LİRA OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

 CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanındaki halka hitabında, seçim kampanyasının 39´uncu gününde 99´uncu mitingini yaptığını söyledi.

Teknolojinin ilerlediğini ve arabaların yakında sürücüsüz olacağını ifade eden İnce, "Mesela ayda, Mars´ta maden arayacaklar, yeni anlaşmalar olacak devletler arasında. Gelecek diyorum, gelecek? Ben gelecek diyorum arkadaş ´kıraathane´ diyor. Neymiş projesi? 3 projesi var, bir park yapacakmış, iki stat yapacakmış, üç kıraathane açacakmış." diye konuştu.

Muharrem İnce, şunları kaydetti:

"Yani diyor ki ´gençler siz işsizsiniz, işsiz kalmaya devam edeceksiniz ama siz kek yemek için bir kıraathaneye gelin´ diyor. Çay beleş, gündüz keki yedi, akşam yemek nerede? Ama dün kekin yanına çorba da ilave etti. Peki bu kadar geldi, kaç kere bu Ordu´da miting yaptı? 18´inde yine gelecek. Size bir kez olsun fındık dedi mi? Emin olun bu sefer diyecek. Allah´ın izni, milletimizin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda fındık 15 lira olacak. Dünyadaki fındığın yüzde 75´ini biz üretiyoruz ama fiyatını biz belirleyemiyoruz. Borsası başka yerde. Böyle bir şey olamaz. Yani dünyaya fındığın yüzde 75´ini ver ama başkaları söz sahibi olsun. Buraya gelip bir kez olsun ´fındık´ diyemedi. 8 milyon insan bu işten ekmek yiyor, bunu bir kez olsun konuşamadın. Ama emin ol ince hastalık nedeniyle bu sefer diyecek."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —