CHP´den Ekrem İmamoğlu için ´mazbata´ dilekçesi

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, kesin olmayan resmi sonuç göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu´na mazbatasının verilmesi için İstanbul İl Seçim Kurulu´na dilekçe verdi.

CHP´den Ekrem İmamoğlu için ´mazbata´ dilekçesi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu´na mazbata verilmesi için İstanbul İl Seçim Kurulu´na dilekçe verdi. İstanbul Adalet Sarayı´na İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile giden Kaftancıoğlu dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu´na sundu.

Dilekçede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu´nun Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) birleştirme tutanaklarından aldığı verilere göre yaptığı açıklamada 4 milyon 169 bin 967 oy aldığı belirtilen dilekçede, "29 Mart 2009 seçimlerinde, 3 Nisan´da İstanbul İl Seçim Kurulu mazbatasını Kadir Topbaş´a vermiştir. 29 Mart 2014 seçimlerinde, 8 Nisan´da İstanbul İl Seçim Kurulu mazbatasını Topbaş´a vermiştir. Tüm bu seçimlerde her zaman olduğu gibi itirazlar vardı. Her iki seçimde de kesin sonuçlar mayıs ayında açıklanmıştı." ifadeleri kullanıldı.

İmamoğlu´nun seçildiğine dair tutanağın verilmesinin önünde hiçbir engel bulunmadığı kaydedilen dilekçede, mazbatanın verilmesi talebinde bulunuldu.

Haberin devamı...