Tarih: 17.09.2018 13:40

CHP YEREL SEÇİMDE HDP İLE GİZLİ İTTİFAK YAPACAK

Facebook Twitter Linked-in

Yerel seçimde koltuğu korumak için ?her bölgede herkesle işbirliği? talimatı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun hesapları, özellikle İstanbul´da güçlü olduğu ilçelerde HDP´yle işbirliğine gidilip, bu bölgelerin AK Parti´den alınmasının sağlanması yönünde. 

Kılıçdaroğlu´nun sözlerine göre CHP kurmaylarının, resmen ilan etmeyip,  el altından işbirliği arayacakları ilçelerin başında Esenyurt,  Küçükçekmece, Sancaktepe, Zeytinburnu gibi bölgeler geliyor. 

CHP´liler, HDP´yle işbirliği yaparak bu ilçelerde belediyeyi kazanmaya çalışacaklar. Star´ın haberine göre; CHP´nin, AK Parti´nin elinden alabilmesi için Gaziosmanpaşa´da da SP ile birlikte hareket etmesi gerekiyor.  

İTTİFAK DURUMUNDA

AK Parti ile MHP arasındaki ?Cumhur İttifakı´nın yerel seçimde ittifak yapılması durumunda CHP´nin, İstanbul´da elinde bulunan ilçelerin dışında yeni bölgeleri kazanabilmesi için ağırlıklı olarak HDP´yle işbirliği yapması gerekiyor.  HDP´nin, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy aldığı Bahçelievler´de Cumhur İttifakı´nın oyu yüzde 52, Millet İttifakı´nın oyu ise yüzde 33 olarak gerçekleşmişti. 24 Haziran seçimlerinde Beyoğlu´nda, Cumhur İttifakı´nın oy oranı yüzde 53, Millet İttifakı´nın ise yüzde 30 gerçekleşirken, HDP´nin oyu yüzde 16 olmuştu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —