Çavuşoğlu´dan Kuzey Irak´taki saldırıya ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kuzey Irak´taki üs bölgesine saldırıyla ilgili ´´Bunun arkasında PKK´nın olduğunu biliyoruz. Yerel halkı kışkırtmaya başladılar´´ açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu´dan Kuzey Irak´taki saldırıya ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kuzey Irak´taki üs bölgesine saldırıyla ilgili ´´Bunun arkasında PKK´nın olduğunu biliyoruz. Yerel halkı kışkırtmaya başladılar´´ dedi. Çavuşoğlu, Antalya´da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"YEREL HALKI KIŞKIRTMAYA BAŞLADILAR"

Çavuşoğlu, Kuzey Irak´taki üs bölgesine saldırıyla ilgili ´´Irak´ta yeni hükümetin kurulmasıyla beraber Kuzey Irak Bölgesel Yönetim dahil PKK´ya yönelik atılacak hamleler de var. Bunlardan rahatsız oluyorlar. Yerel halkı kışkırtmaya başladılar. Bunun arkasında PKK´nın olduğunu biliyoruz. Kışkırtmanın arkasında kimler var kapsamlı bir soruşturma başlatacaklarını söylediler. İlgili bakanlarını başkonsolosluğumuza gönderdiler, süreci yakından takip ediyoruz´´ değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Venezuela´daki siyasi krize ilişkin de şu ifadeleri kullandı: ´´Ekonomik sıkıntıların aşılması için ülkeye destek olmamız lazım ve halkın sandıktaki iradesine de herkesin saygılı olması lazım."