Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÇAVUŞOĞLU VE POMPEO ARASINDAKİ KRİTİK GÖRÜŞME SONA ERDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında saat 07.30´da Singapur´da başlayan ikili görüşme sona erdi. Görüşme sonrasında ABD´li yetkililer, iki bakanın sorunların çözümünde ortak çalışma için mutabık kaldığını belirtt

ÇAVUŞOĞLU VE POMPEO ARASINDAKİ KRİTİK GÖRÜŞME SONA ERDİ

Çavuşoğlu, Singapur´da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD´li mevkidaşı Pompeo´nun görüşmesi TSİ 07.30´da başladı. Kritik görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşme sonrasında ABD´li yetkililer, iki bakanın sorunların çözümünde ortak çalışma için mutabık kaldığını belirtti.

Son olarak Singapur´da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos´ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz´da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu. 

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif´le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER