ÇAKALLIĞA BAK SEN...? SUUDİ ARABİSTAN İSTANBUL´A KAŞIKÇI İÇİN DUBLÖR GÖNDERMİŞ!

CNN, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan´dan geldiklerine inanılan 15 kişilik ekipten bir kişinin, Kaşıkçı´nın dublörü olarak kullanıldığını ortaya koyan görüntüleri yayımladı.

ÇAKALLIĞA BAK SEN...? SUUDİ ARABİSTAN İSTANBUL´A KAŞIKÇI İÇİN DUBLÖR GÖNDERMİŞ!

22.10.2018 Pazartesi

ABD´li yayın kuruluşu CNN, yayımladığı yeni kamera kayıtlarıyla Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesine ilişkin yeni bir bakış açısı getirdi.

Kanala konuşan bir Türk yetkili, Suudi Arabistan´dan Kaşıkçı´yı öldürmek için geldikleri belirtilen 15 kişilik heyetten bir kişinin, Suudi gazetecinin konsolosluğa gittiği gün aynı kıyafetler, gözlük ve sakalla İstanbul´daki MOBESE kameralarına yansıdığını belirtti.

Türkiye´nin yürüttüğü Kaşıkçı soruşturmasının bir parçası olduğu belirtilen kamera kayıtlarında, bu şahsın fiziksel özellikler bakımından da Suudi gazeteciye benzeyen 57 yaşındaki Mustafa el Madani olduğu belirtildi.

Konsolosluğa Kaşıkçı´dan 4 saat önce ön kapıdan, suikast timinden olduğu iddia edilen adli tıp uzmanı Salah el Tubaiki Madani ile giren Madani´nin mavi-beyaz bir gömlek ile koyu renk pantolon giydiği, sakalının olmadığı görülüyor. Şahsın, Suudi gazetecinin konsolosluğa girmesinden yaklaşık 2 saat sonra Kaşıkçı´nınkine benzer yapma sakal, Suudi gazetecinin gözlük ve kıyafetleriyle konsolosluğun arka kapısından çıktığı kameralara yansıyor.

Günün ilerleyen saatlerinde Sultan Ahmet Camii´nde görülen Madani´nin bir süre sonra farklı kıyafetler giydiği, akşam 22.25 civarı otelden, gece 01.25´te de İstanbul Atatürk Havalimanı´ndan ayrıldığı görülüyor.

CNN´e konuşan Türk yetkili, Madani´nin İstanbul´a Kaşıkçı´nın dublörü olarak davranması için getirildiğini belirterek, "Bir belge teslimi ya da sorgulama için dublöre ihtiyaç duymazsınız. Vardığımız sonuç 6 Ekim´den bu yana değişmedi. Bu önceden planlanmış bir cinayetti ve ceset konsolosluktan çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

Yetkili, "Kaşıkçı´nın kıyafetleri, Madani onları giydiğinde belki de hala sıcaktı." diye konuştu.

Haberde, söz konusu kişinin Türk yetkilileri Kaşıkçı´nın konsolosluktan çıktığına dair delil sunmak için planlandığını, ancak Türk yetkililerin bu hilenin farkına vardığı vurgulandı.