BMGK DOĞU GUTA İÇİN TOPLANACAK

ABD´nin BM Daimi Temsilciğinden yapılan yazılı açıklamada, Fransa, İngiltere, ABD ve konseyin geçici üyelerinden Fildişi Sahili, Hollanda, Peru, Polonya, Kuveyt ve İsveç´in talebi üzerine BMGK, 9 Nisan Pazartesi günü toplanma kararı aldı.

BMGK DOĞU GUTA İÇİN TOPLANACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin, Suriye´de rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta´nın Duma ilçesindeki kimyasal silah saldırısı üzerine acil toplanacağı duyuruldu.

ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, kimyasal silah kullanımın sivilleri öldürmek için çok sık kullanılır hale geldiğine dikkati çekerek, ´´BM Güvenlik Konseyi bir araya gelerek ilk müdahale ve bağımsız bir soruşturma için erişim talep etmek ve bu vahşeti yapanları sorumlu tutmak zorunda.´´ ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da kimyasal saldırının ardından Doğu Guta´daki durumun görüşülmesi için BM Güvenlik Konseyi´nden acil toplanmasını talep etmişti.

Suriye´de rejiminin, Doğu Guta´da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere dün düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil ölmüştü.