Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Binali Yıldırım düğümü...

Adnan ÖKSÜZ

Binali Yıldırım düğümü...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak mı, olmayacak mı?

Erdoğan bu konuda ısrarcı olacak mı, olmayacak mı?

* Hâlen, tam olarak belli değil!

* Hâlen, ?flu? alanlar var!

* Hâlen, kim ne diyor anlaşılmış değil!

* Hâlen, her kafadan bir ses çıkıyor!

Geçen yazımda şunları ifade ettim: ?Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olursa, İstanbul´un ilçelerinde bu kez nasıl bir dağılım gerçekleştirilecek? Her ne kadar Erdoğan´ın, ?İstanbul´un ilçelerini bana bırakın!´ dediği ileri sürülse de bazı ilçelerde adayların belirlenmesinde Binali Bey´in dahli olacak mı, olmayacak mı? Mesela, yıllardan bu yana kendisine çok yakın çalışan ve son seçimde milletvekili seçilen Süleyman Karaman´ın kardeşi Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, ?3 dönem´ engeline takılacak mı, yoksa yeniden aday gösterilecek mi??

 

 

 

Birkaç gündür AKP kulislerinde konuşulan tam da işte bu husus...

***

Dün iktidar partisi Meclis grup toplantısı vardı; Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara ve İzmir Belediye Başkan adaylarını açıkladı ama İstanbul´u açıklamadı. İstanbul´u yurtdışı gezisi sonrasına bıraktı. Bu da Aralık ayının ilk haftasına denk geliyor.

Siyasette bir gece değil, bir saat bile çok önemli!

O bir hafta içinde köprülerin altından hangi sular akacak?

Ve de? Erdoğan´ın gazetecilere havadan, uçaktan vereceği mesajlara dikkat!

HENÜZ ?EVET? DEMEDİ!

Bu satırların yazıldığı dün saat 15:00 itibari ile;

1) TBMM Başkanı Binali Yıldırım İstanbul Belediye Başkan adaylığı için henüz tam olarak ?evet? demedi?

2) İktidara yakın kalem ve programcıların Binali Yıldırım´ın ?evet? dediğine ilişkin satır ve söylemleri tamamen bir dolaylı ?kulis? bilgisinden ibarettir?

3) Tanıyanlar bilir; Binali Yıldırım´ın şöyle bir yanı da var; Yıldırım, Erdoğan´dan sonra Başbakanlık koltuğu Ahmet Davutoğlu´na verildiğinde ?farklı? bir ?basın toplantısı? kararı aldı, hemen devreye girildi ve apar topar bu basın toplantısından vazgeçirildi. Hatırlatmak istiyorum...

4) Bir hafta içinde ?İstanbul´a Binali Yıldırım? seçeneğinden vazgeçilir mi? Bu da ?zayıf? ama masadaki seçeneklerden biri? Erdoğan, dün Binali Yıldırım´la da özel görüştü, ayrıca. Burada neler konuşuldu? Sonuçlarını göreceğiz?

SEÇİME GİDERKEN ?FARKLI? NOTLAR?

* Bahçeli´nin oy kullanamaması: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkent Ankara´da oturuyor. MHP İstanbul ve İzmir´le birlikte Ankara´da da belediye başkan adayı çıkarmama kararı aldı. Dolayısıyla Ankara´da oy kullanacak olan Devlet Bey rey veremeyecek! Bu durum, 31 Mart 2019 mahalli seçimlerin karakteristik özelliklerinden biri olarak tarihe geçecek gibi gözüküyor.

* Bir parti başkan adayı çıkarmama kararı aldı: MHP´nin Türkiye´nin en büyük 3 ilinde, İstanbul, Ankara ve İzmir´de aday çıkarmama kararı da siyasi tarihte çok tartışılacak konulardan biri olmaya aday. Bir siyasi partinin, hele hele iddialı bir siyasi partinin en büyük üç ilde seçime girmemesi, dahası bir başka partinin adayını destekleyeceğini açıklaması bir başka ilginç ve farklı noktalardan bir diğeri...

* Muharrem İnce aday olacak mı olmayacak mı?: Hâlâ muamma! Muharrem İnce dedi ki, ?İstanbul´da örgüt eğilim yoklaması yapılırsa ben adayım. Yoksa yokum!? Ama bu talebe yönelik CHP Genel Merkezi´nden ?tık? yok!

* Mustafa Sarıgül lobisi ayakta: Son bir hafta içinde en az beş yazar Kemal Kılıçdaroğlu´na yönelik şunları dikte ettirdi; ?Kemal bey Kemal bey. Mustafa Sarıgül´ü Şişli´den aday göstermezsen kaybedersin! Ver artık kararını! Sarıgül´ün adaylığını ilan et artık!? Hele bir tanesi var ki bunu ?çaktırmadan? yapıyor! Kim olduğunu sormayın! Kemal Kılıçdaroğlu tüm bu çağrılara ve yönlendirmelere karşılık, ?şimdilik´ cevap vermemekte kararlı. CHP´den aday olur mu olmaz mı bilemem ama Mustafa Sarıgül bir şekilde Şişli´den aday olacak. En kötü ihtimalle ?kurtarıcı olarak gördüğü? DSP´den... Peki, ya Hayri İnönü ne olacak? Şu kadarını ifade edeyim; seçimlerin en çok konuşulan ilçesi olmaya namzet Şişli´de her an her şey olabilir!

* CHP´nin İstanbul adayı İlhan Kesici mi?: İlhan Kesici? Demirel ailesinin damadı. Eski DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) Müsteşarı. CHP milletvekili. Sivaslı? Muhabbeti bol bir politikacı. İlhan beyle alakalı bir not; Kesici, 1994´te yapılan yerel seçimlerde ANAP´tan aday olmuş, Refah Partisi´nden aday gösterilen ve seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan´ın yüzde 25.1 oyuna karşı yüzde 22.1 oy alarak seçim yarışını kaybetmişti. Bir kez daha İstanbul mu? Olur mu dersiniz!..

TAM BİR ?KARA MİZAH?!

Türkiye Müslüman bir ülke.

Son dönemlerde ?Black Friday? (Kara Cuma) başlığı altında garip, garip olduğu kadar bence kasıtlı bir tuhaf alışveriş günleri tertipleniyor!

Ey okur;

Ne demek ?Kara Cuma!´

Bu tam bir tertip!

İslam için faziletli gün olan Cuma gününde, Hıristiyan geleneği olan Noel ile ilişkili ?Kara Cuma? çerçevesinde maddiyata yönelerek indirim peşine düşmeye teşvik eden girişim nedir sahi!

* Tam bir algı operasyonu!

* Tam bir kara çalma operasyonu!

* Tam bir, ?Müminlerin bayramını´ gölgeleme operasyonu?

* Ve de bu tam bir ?kara mizah!´

Başka da hiçbir şey değil?



Anahtar Kelimeler: Binali Yıldırım düğümü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz