Binali Yıldırım, Bahçeli´nin sözlerine cevap verdi

Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır´da yaptığı konuşmada ?Lazistan? ve ?Kürdistan? demesine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin isim vermeden gösterdiği tepkiyi yorumladı. Kaynak Yeniçağ: Binali Yıldı

Binali Yıldırım, Bahçeli´nin sözlerine cevap verdi

İSTOÇ esnafı ile kahvaltıda bir araya gelen Binali Yıldırım, Diyarbakır´da yaptığı konuşmada ?Lazistan? ve ?Kürdistan? demesine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin isim vermeden gösterdiği tepkiyi yorumladı. AKP´nin Cumhur İttifakı kurduğu MHP´nin İstanbul seçimi için kendisine destek verdiğini söyleyen Yıldırım, "Diğer konular hiçbir şekilde bizim ittifakımıza zarar veremez" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, isim vermeden AKP İstanbul adayı Yıldırım´ın Diyarbakır ziyareti sırasından kullandığı ´Kürdistan´ ve ´Lazistan´ açıklamalarını eleştirmiş, "Türkiye´de Kürdistan ve Lazistan yoktur. Bundan sonra da olamayacaktır. Olması yönünde heveslenenler varsa karşılarında daima Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bulacaklardır. Sözümüzden dönmedik, sevdamızdan ödün vermedik, özümüzün öğütülmesine müsaade etmedik. Dünden bugüne duruşumuz aynıdır" ifadelerini kullanmıştı.