Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bilim Kurulu Üyesi yanıtladı: Veriler iyiye mi gidiyor, Ramazan Bayramı’nda hayat normale dönecek mi?

“Gelen veriler genelde iyi, gidiş iyi olduğunu gösteriyor, kontrol altına alındığını gösteriyor, inşallah böyle devam eder.

Bilim Kurulu Üyesi yanıtladı: Veriler iyiye mi gidiyor, Ramazan Bayramı’nda hayat normale dönecek mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, Tarafsız Haber Ajansına konuştu.

Açıklanan rakamları nasıl yorumlamamız gerekiyor, sokağa çıkma yasağı, pik noktası, hayatımız ne zaman normale dönecek, bayramda bayramlaşma olacak mı, bütün bu sorulara Özlü, şu yanıtları verdi:

“Gelen veriler genelde iyi, gidiş iyi olduğunu gösteriyor, kontrol altına alındığını gösteriyor, inşallah böyle devam eder.

“BİZ KENDİ TAVSİYELERİMİZİ YAPTIK”

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili kararı biz veremiyoruz, biz kendi tavsiyelerimizi yaptık, bu süreçle ilgili kamu yönetimi kendi diğer verileri de dikkate alarak bunu genişletebilir, uzatabilir, daraltabilir, o karar yetkisi onlarda, biz tavsiyelerimizi yaptık, bundan sonraki süreci hep beraber göreceğiz.

PİK NOKTASI NE ZAMAN?

Vaka sayıları daha az, test sayıları artıyor ama vaka sayıları azalıyor. Kaybettiğimiz yurttaşlarımızın oranı da azalıyor. Dolayısıyla yoğun bakım hasta sayıları da azalıyor. Onlara baktığımız da sanki şu an itibarıyla tepede olabiliriz yani tabi biraz daha görmek lazım. İhtiyatlı konuşmakta fayda var ama şu an itibarıyla daha iyiyiz önceki haftalara göre kontrol altında gidiyor işler, inşallah bundan sonra beklenmedik bir şey olmazsa daha büyük bir şey oluşmaz diye düşünüyorum artık.

BAYRAMDA BAYRAMLAŞABİLİR MİYİZ?

Umarım inşallah. Bu konularla ilgili kesin bir şey söylemek zor. Çünkü burada vatandaşımızın davranışı önemli. Beklenmedik bir şey olabiliyor, o zaman etkilenebilir süreç ama bugünkü verilere bakarsanız bir haftalık verilere işler iyi gidiyor, böyle giderse umarım inşallah yaz ile birlikte biz de artık git gide daha normale dönmeye başlarız diye düşünüyorum.

Umuyorum, inşallah vatandaşlarımız da çoğu vatandaşımız şu anda gerçekten sürece uyum sağladı, bu sürece uyum devam eder, bir gevşeklik, rehavet olmaz, inşallah bunu çok iyi bir şekilde atlatırız, en az hasarla atlatırız.

“YAZIN DAHA İYİ OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM ESAS OLAN HALKIN DAVRANIŞI”

Öngörü de bulunmak zor ama yaza doğru, yazın daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Kesin bir şey söylemek zor, burada esas olan halkın davranışı, önemli olan şey o. Şu anda odaklaşmamız gereken konu bulaşmayı azaltmak.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER