Beyaz Saray´dan Erdoğan-Kushner görüşmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump başdanışmanı ve damadı Kushner görüşmesine ilişkin açıklama Beyaz Saray´dan açıklama yapıldı. Açıklamada "Toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusu ele alındı. Filistin ve İsrail arasındaki sorunları

Beyaz Saray´dan Erdoğan-Kushner görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray´dan, ABD Başkanı Donald Trump´ın kıdemli danışmanı ve asistanı Jared Kushner´in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la görüştüğü bildirildi.

Beyaz Saray´dan yapılan yazılı açıklamada, Kushner´in Erdoğan´la yaptığı görüşmede, ABD Uluslararası Pazarlıklar Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ve ABD´nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook´un da hazır bulunduğunu kaydedildi.

Toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunun ele alındığı belirtilen açıklamada, Filistin ve İsrail arasındaki sorunların çözümü için Ankara ve Washington´un gösterdiği çabanın konuşulduğu ifade edildi.

Açıklamada, görüşmede ayrıca, bölgesel şartların daha iyi duruma getirilmesi için yapılabilecek yatırımların gündeme getirildiği bildirildi.