BEKİR BOZDAĞ´DAN 4 PARTİLİ İTTİFAK İÇİN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; CHP, İYİ Parti, SP ve Demokrat Parti arasında yapılan ittifaka ilişkin açıklamada bulundu.

BEKİR BOZDAĞ´DAN 4 PARTİLİ İTTİFAK İÇİN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; CHP, İYİ Parti, SP ve Demokrat Parti arasında yapılan ittifaka ilişkin ilk yorumda bulunarak, "´Cumhurbaşkanı seçiminde artık netice alamayacağımız anlaşıldı, bari parlamentoda hatırı sayılır bir çoğunluk elde edelim de cumhurbaşkanının yukarıda elini ayağını bağlı tutalım´ diye Türkiye´nin önünü kesme ittifakı bu noktada. Onun için bunların Cumhurbaşkanımıza karşı olan nefretleri, kinleri akıllarını başından almış, ne yaptıklarını pek bilmiyorlar" dedi.

Bozdağ´ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu ittifak benim gördüğüm esasında dört benzemezlerin bir ittifakı. Hani zoraki nikah derler ya zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz.

Bunları motive eden, bir araya getiren şey esasında Türkiye´nin çıkarları, geleceği, yapılacak işler falan değil, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır. Buna esasında şöyle demek lazım, ´Recep Tayyip Erdoğan karşıtları ittifakı, öfkeliler ittifakı.´ Cumhurbaşkanımıza karşı öfkesi olanlar bir araya geldiler.

Eminim ki bu ittifak merhum Necmettin Erbakan Hoca´nın kemiklerini sızlatmıştır. Çünkü Erbakan Hoca´nın temsil ettiği bütün değerlerin düşmanıdır CHP.

´Cumhurbaşkanı seçiminde artık netice alamayacağımız anlaşıldı, bari parlamentoda hatırı sayılır bir çoğunluk elde edelim de cumhurbaşkanının yukarıda elini ayağını bağlı tutalım´ diye Türkiye´nin önünü kesme ittifakı bu noktada. Onun için bunların Cumhurbaşkanımıza karşı olan nefretleri, kinleri akıllarını başından almış, ne yaptıklarını pek bilmiyorlar.

(11. Cumhurbaşkanı Gül´ün açıklamaları) Benim hissiyatım, fevkalade büyük bir yanlış yapmıştır. Siyaseten belki bir siyasinin yapabileceği en büyük hataları hem de itiraflarıyla beraber perçinlemiştir.