Tarih: 14.10.2018 08:59

BASKETBOLUN ALTIN ÇOCUĞUNDAN ESPRİLİ YORUM

Facebook Twitter Linked-in

Talihsiz sakatlık ile başladığı NBA serüveninde Yaz Ligi´nde klasını konuşturan, 12 Dev Adam´ın Karadağ ve Slovenya ile oynadığı maçta izleyenleri mest eden Furkan Korkmaz, Ribaund dergisine verdiği röportajda önemli tespitlerde bulundu. Cedi Osman´ın LeBron James ile görüşmek için kendisini ekmesinden, gelecek planlarına bir çok konuyu yorumlayan Furkan, Milli Takım´a bağlılığını da duygusal cümlelerle ifade etti. İşte Türkiye´nin üzerine titrediği genç yıldızın açıklamaları?

?Altyapıda birlikte oynamasak da Cedi ile uzun süredir tanışıyoruz. Anadolu Efes´te birlikte sayısız maça çıktık. Ağabeylerimiz yavaş yavaş emekli olunca Milli Takım´da sıra yavaş yavaş bize geldi. İyi bir jenerasyon var. Bu Milli Takım´da oynamaktan büyük keyif alıyorum. Ama Cedi´yi hem karakter, hem de basketbol oyun çok iyi tanıyorum. Kendini çok geliştirdi. Onunla birlikte oynamak ekstra keyifli. Çok konuşulan Cedi´nin beni ekip LeBron James ile görüşmesi benim açımdan kesinlikle sorun değil. Bence daha güzel bir seçim yaptı. Biz her zaman görüşebiliriz. Onun yerinde olsam ben de LeBron için Cedi´yi ekerdim sanırım!?

?Küçük yaştan beri Milli Takım forması giyiyorum. Yaklaşık dört senedir A Milli Takım´dayım. Her seferinde ayrı bir gurur yaşıyorum. Maçların tüm yıla yayılması kötü oldu. Çünkü sezon içindeki maçlara gelemiyoruz. Oynamak için içimiz gidiyor. ABD´de Türkiye hasreti çekip, ülkemizi özlüyoruz. O nedenle Milli Takım forması giymek belki de daha anlamlı bir hal alıyor. Dünya Kupası´nda olmayı çok istiyoruz. Milli Takım konusundaki en büyük hayalim; Avrupa, dünya şampiyonu olabilmek ve Olimpiyatlar´da altın madalya kazanmak. U18 Milli Takımı ile Konya´da bir şampiyonluk yaşadım. Ama A Milli Takım ile bu başarıya ulaşmak daha farklı olur sanırım.?

?Efes´in bendeki yeri çok ayrı. NBA öncesi bir Banvit deneyimim olsa da Anadolu Efes yetiştiğim kulüp. Furkan Korkmaz olma fırsatını orada yakaladım. Banvit´te özgüveni tekrar yakaladım. Beni samimi şekilde sahiplendiler. Banvit´te kedimi bir evlat gibi göremeye başlamıştım. O nedenle Banvit´in yeri de ayrıdır.?

?ABD´ye alışmam iki ayı buldu. NBA´e gitmek sadece basketbol oynamak değil. Oradaki ortama, kültüre de alışmak gerek. Geçen seneki hedef play-off´tu. Bunu başardık ve yarı finale kadar ilerledik. Şimdi hedefin bir tık ileri taşınması lazım. NBA finali neden olmasın??




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —