BAŞKENTTE TERÖR OPERASYONU: 21 GÖZALTI

Ankara´da terör örgütü PKK/KCK adına eğlence yerlerinin işletmecileri, taksi şoförleri ve esnaftan silah zoruyla haraç toplayan suç örgütüne yönelik operasyonda 21 şüpheli yakalandı.

BAŞKENTTE TERÖR OPERASYONU: 21 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun koordinesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, elebaşı Kasım B. olan suç örgütünün, Altındağ´ın Ulus bölgesinde terör örgütü PKK/KCK adına silah zoruyla haraç topladığı tespit edildi. 

Suç örgütüne üye olan veya birlikte hareket eden 25 şüphelinin yakalanması için harekete geçen polis ekipleri Altındağ, Çankaya ve Keçiören´de 35 adrese şafak vakti baskın düzenledi. 

Örgütün elebaşı Bağlum´da yakalandı 

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, 60 ekipten oluşan 300 polis eş zamanlı olarak şüphelilerin ev ve iş yerlerine girdi. 

Suç örgütünün lider kadrosuna yönelik operasyonda, Keçiören´in Bağlum bölgesindeki bir eve giren özel harekat polisleri Kasım B. ile beraberindeki iki kişiyi yakaladı. 

Altındağ ve Çankaya´daki adreslere düzenlenen operasyonlarda ise nitelikli yağma ve farklı suçlara karışan 18 kişi daha gözaltına alındı.

Ayrıca Ulus Rüzgarlı´daki bir iş yerinde yapılan aramada da silah ele geçirildi. 

PKK/KCK imzalı haraç notları ele geçirildi

Suç örgütüne mensup çok sayıda kişinin Kasım B´nin kalabalık aile üyelerinden oluştuğu, eğlence yerlerinin işletmecileri, taksi şoförleri ve esnafı cebir, baskı ve tehditle sindirerek silah zoruyla haraç aldığı belirlendi. 

Zanlıların, tehdit ettikleri kişilere terör örgütü PKK/KCK imzalı haraç notları gönderdiği tespitinde de bulunuldu. 

Gözaltına alınan 21 kişi işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.