BAŞBAKAN YILDIRIM ÇAVUŞOĞLU´NDAN MOĞOLİSTAN´A FETÖ UYARISI

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Moğolistan Başbakan Yardımcısı Enkhtuusin´e "FETÖ okullarının, ikili ilişkileri zehirleyebileceği" uyarısını yaptı.

BAŞBAKAN YILDIRIM ÇAVUŞOĞLU´NDAN MOĞOLİSTAN´A FETÖ UYARISI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Moğolistan´ı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarına karşı uyararak bu terör yapılanmasının "ikili ilişkileri zehirleyebileceğini" belirtti.

Çavuşoğlu, resmi ziyareti çerçevesinde başkent Ulanbator´da Moğolistan Başbakan Yardımcısı O. Enkhtuusin ile bir araya geldi.

Mevkidaşına FETÖ okullarının Maarif Vakfına devredilmesi çağrısını yapan Çavuşoğlu, "Bu okulların varlığı, iki ülke arasındaki ilişkileri zehirler." diye konuştu.

Çavuşoğlu, FETÖ´nün Moğolistan için de büyük bir tehdit olduğunun altını çizerek "Bunların yöntemi, hoşgörü ve eğitim kisvesi altında yol almak." dedi.

FETÖ´ye ait sözde eğitim kurumlarının dışarıdan okul gibi görünmesine karşılık içerisinde gizli odalar ve farklı bölmeler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Bu okullardan mezun olanlar, o ülkedeki kamu kurumlarına yerleştirilerek paralel bir devlet yapılanmasına hizmet edecek bireyler haline getirilir." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, bu kişilerin ABD´deki elebaşlarından alacakları bir talimatla hemen harekete geçebileceğine dikkati çekerek işin sonunun devleti felç etmeye kadar gidebileceğini vurguladı.

ABD´de yaşayan böyle meczup bir teröristin tüm bunları tek başına yapabilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, "Bunların arkasında başka bir akıl var. Türkiye´de 15 Temmuz´da olduğu gibi bir düğmeye basarak tüm ülkeyi teslim almaya çalışırlar." dedi.

Enkhtuusin, bu konuyla ilgili yaptığı "samimi uyarılar" sebebiyle Çavuşoğlu´na teşekkür ederek Türkiye´nin hassasiyetini anladıklarını dile getirdi.

En kısa zamanda bu okulların Maarif Vakfına devriyle ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydeden Enkhtuusin, konuyla ilgili süreci dikkatle takip edeceklerini belirtti.