Tarih: 13.03.2019 12:36

Bangsamoro Müslümanlarının acı kaybı

Facebook Twitter Linked-in

Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) Birinci Başkan Yardımcısı Gazali Cafer, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Filipinler´in ulusal basınına yansıyan haberlere göre, geçen yıl temmuz ayında felç geçiren Cafer´in ülkenin güneyindeki Davao şehrinde vefat ettiği bildirildi.

Bangsamoro´nun tarihi mücadelelerinde liderlik rolü üstlenen Cafer, Moro Müslümanlarının geleceğini şekillendiren Bangsamoro Organik Yasası (BOL) referandumu görüşmelerinde yer almıştı.

Referandum öncesi mevcut geçiş otoritesi sözcülüğü görevini de yürüten Cafer´in cenazesi MİKC merkez karargahının bulunduğu Sultan Kudarat şehrinden kaldırılacak.

Gazali Cafer

1943 yılında doğan Cafer, Filipinler´in güneyinde yer alan Cotabato City´deki Notre Dame Koleji´nden mezun oldu. 

MİKC lideri Hacı Murat İbrahim´in Siyasi İşlerinden Sorumlu Birinci Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cafer, cephe adına Filipinler hükümeti ile çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını 1997 Temmuzunda Cagayan de Oro şehrinde imzaladı.

2017´de de BOL taslağını hazırlayan taraflardan Bangsamoro Geçiş Otoritesi´ne (BTA) başkanlık yapan Cafer, en son Şubat ayında Başkanlık Sarayı Malacanang´da düzenlenen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Roa Duterte´nin de katıldığı yemin töreninde görülmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —