Tarih: 24.08.2018 18:48

Bakan Varank Rusya Dijital Kalkınma Bakanı ile görüştü

Facebook Twitter Linked-in

24. 08. 2018 Cuma

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arjantin´in Salta kentinde Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile görüştü. 

Türkiye´yi temsilen G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı´na katılmak için Salta´da bulunan Bakan Varank, diğer ülkelerin temsilcileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi. 

Varank, Salta´daki temasları sırasında, Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile 30 dakika süren bir görüşme yaptı. 

Görüşmenin ana gündem maddesi, Türkiye´de kurulacak Uzay Ajansı oldu. İki ülkenin bakanları, Türkiye Uzay Ajansı´nın kurulumu ve sonrasında muhtemel iş birliğinin geliştirilmesini görüştü. 

Karşılıklı yatırımların da masaya yatırıldığı görüşmede, Türkiye´ye yönelik doğrudan yatırımların artırılması, Türk girişimcilerin de Rusya´daki yatırımlarını yoğunlaştırmasına ilişkin çalışmaların hızlandırılması konusunda görüş birliğine varıldı. Görüşmede her iki taraf, bilgi teknolojileri ve iletişim konularında çalışma grubunun kurulmasını kararlaştırdı. İki bakan, Antalya Gözlemevi´nde kurulan Türkiye ve Rusya ortak yapımı 1,5 metrelik RT 150 Teleskopu´nun daha verimli kullanılabilmesi için iş birliğinin devam etmesi ve geliştirilmesinde mutabık kaldı.

İki ülke bakanları karşılıklı ülke ziyaretlerinin gerçekleşmesine yönelik davetlerde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —