Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Vekili ile görüşecek

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Bakan Akar´ın, ABD Savunma Bakanı Vekili Shanahan ile Brüksel´de görüşmesinin planlandığı bildirildi.

Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Vekili ile görüşecek

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Akar, Belçika´nın başkenti Brüksel´de düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı´na katılacak.

 NATO Karargahı´nda 13 Şubat´ta yapılacak toplantıya iştirak edecek Akar´ın, ikili görüşmeler yapması da bekleniyor. Akar´ın görüşeceği isimler arasında ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan´ın da yer alması öngörülüyor.

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI DA OLACAK

Akar´ın bir diğer görüşmesinin ise Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis ile olması planlanıyor. Bakan Akar, göreve yeni başlayan Apostolakis´e kutlama mektubu göndermiş, kendisini Türkiye´ye davet etmişti.

Akar´ın, aralarında İtalya, Fransa, Karadağ ve Gürcistan´ın da bulunduğu bazı ülkelerin savunma bakanlarıyla da görüşmesi öngörülüyor.

Bakan Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması ile ittifakın savunma caydırıcılık yapısının ele alınacağı oturumlara da katılacak.