Tarih: 22.09.2018 17:21

BAĞDAT YÖNETİMİ, KERKÜK´TE 2 GÜMRÜK KONTROL NOKTASI KURDU

Facebook Twitter Linked-in

22. 09. 2018 Cumartesi

Irak merkezi hükümeti, Kerkük ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki bağlantı yolları üzerinde 2 gümrük kontrol noktası kurdu.

IKBY medyasında yer alan haberlere göre, Bağdat´tan gelen yetkililerin katılımıyla, Kerkük-Erbil ve Kerkük-Süleymaniye kara yolu üzerinde iki ayrı gümrük kontrol noktasının açılışı yapıldı.

Haberlerde Bağdat yönetiminin, kontrolündeki Kerkük vilayetinde 2 gümrük kontrol noktasını, "Türkiye ve İran´ın IKBY üzerinden ülkeye ihraç ettiği mallardan vergi almak amacıyla" kurduğu belirtildi.

Yeni kurulan gümrük noktalarında, IKBY´den Irak´ın diğer kentlerine gidecek mallardan yüzde 1´i Kerkük vilayetine olmak üzere toplamda yüzde 5´lik bir vergi alınacağı kaydedildi.

Irak merkezi hükümeti, 16 Ekim 2017´de yaklaşık 3 yıl boyunca IKBY´nin kontrolündeki Kerkük´te tam kontrolü sağlamıştı. Bağdat yönetimi Kerkük´ü kontrol etmeden önce Türk ve İran mallarından, Kerkük- Bağdat yolu üzerinde kurduğu geçici gümrük noktaları vasıtasıyla vergi alıyordu.

Bağdat ve Erbil arasında, sınır kontrol tartışmalarının başladığı 2015´ten bu yana, Türk ve İran ürünlerinden önce IKBY, sonra ise Irak merkezi hükümeti vergi alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —