Tarih: 22.03.2019 19:47

BAE prensinin Pompeo´ya teklifi: Hepsine suikast düzenleyelim!

Facebook Twitter Linked-in

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ABD´ye, Taliban´ın üst düzey liderlerini hedef alacak bir suikastlar dizisi düzenlemeyi önerdi.

Middle East Eye´ın haberine göre veliaht prens, ABD´nin Dışişleri Bakanı Pompeo´nun 12 Ocak´taki BAE ziyareti sırasında söz konusu öneride bulundu. Taliban ile ABD arasında devam eden barış görüşmelerinde bazı anlaşmazlıklar sürerken Bin Zayed, "Afganistan´ın tekrar Taliban eline geçmesini önlemek için" suikastlar düzenleme önerisinde bulundu.

Pompeo´nun teklife şaşırdığı ancak yanıt vermediği kaydedildi.

Bin Zayed ABD´nin müttefiki olarak öne çıkıyor

ABD ile Taliban, BAE´nin başkenti Abu Dabi´de de görüşmüştü. Mepa News´teki habere göre, Veliaht Prens Bin Zayed´in, Taliban´ın Katar´da görüşmeleri sürdürme ısrarı nedeniyle öfkelenerek bu öneride bulunduğu öne sürülüyor. BAE ve Bin Zayed, ABD´nin bölgedeki stratejilerinde oldukça yakın bir müttefik olarak öne çıkıyor.

BAE´nin Muhammed bin Zayed öncülüğünde birçok paralı asker firmasıyla çalıştığı biliniyor. Ülke bu doğrultuda daha önce bölgede başta Yemen olmak üzere birçok bölgede suikast programları yürütmüştü. BAE´nin bu yolla bölgedeki rakiplerini safdışı bırakmayı yahut zayıflatmayı, bu sayede stratejik ve diplomatik üstünlük elde etmeyi amaçladığı ifade ediliyordu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —