Tarih: 28.06.2019 16:24

"Babacan´ın kuracağı parti Özal´ın İslam´a bakış açısını benimseyecek"

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan´la görüştüğü ve kendisine ?gel yapacaklarını burada yap´ şeklinde bir teklif sunulduğu ileri sürülen Ali Babacan´ın bu teklifi nazik bir şekilde reddettiği de ifade ediliyor.

Siyaset kulisleri Ali Babacan´ın partisini ve yeni partinin ?ilkelerini? konuşuyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu da bugünkü köşe yazısında Babacan´ın yeni partisine ilişkin edindiği duyumları aktardı.

?Babacan´ın kuracağı partinin adı dışında ilkelerini de netleştirdiğini de öğrendim.? diye yazan Uğuroğlu, yeni parti için ?İslam´ı bir siyasal referans olarak almak istemiyorlar? ifadesini kullandı.

BABCAN´IN YENİ PARTİSİNİN İLKELERİ

Yazar Uğuroğlu, Ali Babacan ve partisine ilişkin edindiği bilgilerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmenin Abdullah Gül´ün önerisiyle gerçekleştiğini belirtti. Babacan´ın önümüzdeki günlerde kamuoyunun önüne daha fazla çıkacağını belirten Uğuroğlu, ?Ekonomi, hukuk, dış politika, eğitim, sağlık, tarım, terörle mücadele, işsizlik gibi birçok konuda çeşitli komisyonlar oluşturan Babacan yoğun bir hazırlık içerisinde.? diye yazdı.

 

Uğuroğlu´nun yazısının devamı şöyle:

"Babacan´ın yakın çalışma ekibinde yer alan kaynağım Ali Babacan´ın kuracağı partinin hedeflerini ilk kez özetleyerek şöyle açıkladı:

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —