Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Azerbaycan-İsrail ilişkilerine Türkiye'den gelen tepkiler Bakü'de rahatsızlık yarattı

Azerbaycan, İsrail'le kurduğu ilişkilerin Türkiye'de hedef haline getirilmesinin "adaletsiz" olduğunu öne sürdü. Aliyev rejiminin petrol tedariki başta olmak üzere İsrail'le ticari, siyasi, askeri ve istihbari ilişkileri bulunuyor

Azerbaycan-İsrail ilişkilerine Türkiye

Azerbaycan'ın İsrail'le sürdürdüğü yakın ilişkiler, Türkiye'de bazı siyasetçiler ve toplum kesimlerinden sert eleştiriler alırken, Bakü yönetimi bu çıkışlardan rahatsızlık duyduğunu açıkladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Türk medyasında yer alan bazı haberlerin Azerbaycan'a zarar verdiğini belirtti ve eleştirileri 'adaletsiz' olarak niteledi.

Son günlerde, Azerbaycan ile İsrail arasındaki askeri ve diplomatik iş birlikleri, Türkiye'de sosyal medyada ve siyasi arenada yoğun tepkiyle karşılandı. İstanbul'da SOCAR ve Azerbaycan Konsolosluğu önünde düzenlenen protesto eylemleri Azerbaycan’da geniş yankı uyandırdı.

 

Azerbaycan'ın İsrail'e Minnet Borcu Varmış!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Türk basınında çıkan bazı haberlerin “Azerbaycan'ın Gazze katliamında parmağı var” şeklinde başlıklar taşıdığını ifade ederek, “Sanki Filistin sorunu Azerbaycan'la ilgiliymiş gibi. Bu bizim için zararlı” dedi.

Hacıyev, Azerbaycan'ın İsrail ile ilişkilerinin temelinde İkinci Karabağ Savaşı'nın yattığını vurguladı. “Azerbaycan, bu savaşı özellikle İsrail'den satın alınan silahlar sayesinde kazandı” diyerek, İsrail'le olan stratejik savunma iş birliğine dikkat çekti.

Azerbaycan'a yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu dile getiren Hacıyev, “Bugün Filistin'de bazı şeyler oluyor, ancak bu Azerbaycan'ın iradesi dışında. Bölgede daha önemli ülkeler var ve onların bile elinden bir şey gelmiyor. Bunun sorumlusu Azerbaycan mı? Bu doğru değil vallahi” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında dikkat çeken bir başka detay ise, Bakü'nün Türkiye ile İsrail arasında arabuluculuk görevi üstlendiği oldu. Hacıyev, “Bakü'de her iki tarafın katıldığı toplantılar düzenliyoruz” diyerek, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan'daki resmî ve hükümet yanlısı medya organları, bu tartışmalara yer vermemeyi tercih ediyor. Buna karşılık, diğer platformlarda dağıtılan videolar ve mesajlar, Azerbaycan hükümetinin gelen tepkilerden endişe duyduğunu ortaya koyuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER