Tarih: 07.02.2019 12:20

Avrupa´da deniz üstü rüzgar enerjisi kapasitesi arttı

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa´da deniz üstü (offshore) rüzgar enerjisi kurulu gücü, geçen yıl eklenen 2 bin 600 megavat kapasiteyle toplamda 18 bin 500 megavata ulaştı.

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope tarafından açıklanan raporda, geçen yılki ilave kapasitenin yüzde 85´lik kısmının Birleşik Krallık ve Almanya´da gerçekleştiği bildirildi.

Birleşik Krallık´ta bin 300 megavat, Almanya´da da 969 megavat offshore rüzgar enerjisi santralinin devreye alındığı kaydedilen raporda, geçen yıl 657 megavat kapasiteli dünyanın en büyük offshore rüzgar santralinin Birleşik Krallık´ta faaliyete geçtiği vurgulandı.

Raporda, santrallerde kullanılan bir türbinin ortalama 6,8 megavat kapasiteye sahip olduğu belirtilerek, Avrupa´da geçen yıl offshore rüzgar enerjisinde 2 bin 600 megavat kurulu kapasitenin daha elektrik sistemine eklendiği ve toplam kapasitenin 18 bin 500 megavata çıktığı aktarıldı.

Raporda görüşlerine yer verilen WindEurope Başkanı Giles Dickson da Avrupa´da toplam offshore rüzgar kapasitesinin geçen yıla göre yüzde 18 arttığına dikkati çekti.

Offshore rüzgar santrallerinde üretilen elektrik enerjisinin Avrupa´da tüketilen elektriğin yüzde 2´sini oluşturduğuna işaret eden Giles, Avrupa´da süren yatırımlar ve sisteme ilavesi beklenen inşaat halindeki santrallerle söz konusu kapasitenin daha da artacağını kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —