Avrupa Parlamentosu yeni online telif düzenlemesi

İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Meksika Devlet Başkanı Andres Lopez Obrador´un, 16. yüzyılda yaşanan "İspanyolların Meksika topraklarını fethinde yerli halklara karşı işlediği suçlar konusunda" beklediği özrü İspanya´nın dilemeyeceğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu yeni online telif düzenlemesi

İspanya Kralı 6. Felipe ile Arjantin´in başkenti Buenos Aires´e resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Borrell, gündemdeki konulara ilişkin basına açıklama yaptı.

Borrell, İspanya´nın 500 yıl önce yaşananlardan dolayı özür dilemeyeceğinin altını çizerek, "İspanya ne Meksika´dan özür dileyecek ne de Napolyon askerlerinin İspanya´yı işgalinde yaptıklarından dolayı Fransa Cumhuriyeti´nden özür isteyecek. Aynı şekilde Fransızlar da Julio Cesar´ın Galya´yı işgalinden dolayı İtalyanlardan özür dilemeyecek." dedi.

İspanya ve Meksika halkları arasında ilişkilerin en iyi şekilde korunması gerektiğini kaydeden Borrell, "iki ülke halkını birbirine bağlayan derin ilişkilerin, İspanyol Hükümeti´nin de net bir şekilde reddettiği özür talebinin çok daha üzerinde olduğunu" savundu.

Yazının devamını okumak için...