Ataşehir Belediye Başkan Vekilli belli oldu

Ataşehir Belediye Başkan Vekilliği´ne CHP´nin adayı İlhami Yılmaz seçildi. Battal İlgezdi´nin 8 Aralık´ta İçişleri Bakanlığı´nca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Ataşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili seçimi için toplanmıştı.

Ataşehir Belediye Başkan Vekilli belli oldu

Ataşehir Belediye Başkan Vekilliği´ne CHP´li İlhami Yılmaz seçildi.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi´nin 8 Aralık´ta İçişleri Bakanlığı´nca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Ataşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili seçimi için toplandı.

Seçimde, CHP Grubu´nun adayı İlhami Yılmaz ile AK Parti Grubu´nun adayı Mustafa Cavit Arzık aday oldu.

Seçimin ilk iki turunda 3´te 2 çoğunluk sağlanamayınca salt çoğunluk aranan üçüncü tura geçildi. Bu turda CHP´li İlhami Yılmaz 22 oy, AK Parti´li Mustafa Cavit Arzık 15 oy aldı.

Böylece CHP Grubu adayı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkan Vekili oldu.

İlhami Yılmaz kimdir?

  • İlhami Yılmaz, 1953´te Malatya´da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya´da tamamlayan Yılmaz, 1977´de İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi´nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA masterını bitiren Yılmaz, kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı.
  • Yılmaz, 1999´dan itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkanvekilliği; 2009´dan itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkanvekilliği yaptı.