Tarih: 27.06.2015 19:16

ARAŞTIRMA: "ESİRLERİN %68´İ FACEBOOK HESAPLARINI VERMEYE ZORLANDI"

Facebook Twitter Linked-in

ARAŞTIRMA: "ESİRLERİN %68´İ FACEBOOK HESAPLARINI VERMEYE ZORLANDI"

 

Siyonist işgal rejimindeki esirler üzerinde yapılan araştırmaya göre, Filistinlerin %68´i sorgu merkezlerinde sosyal paylaşım sitesi Facebook hesaplarını söylemeye zorlanmışlar.

Bu rakamlar Filistinli gazeteci Emin Ebu Verde´nin Mecdu Cezaevi´ndeki 6 nolu bölümde bulunan ve sayıları 120´ye varan Filistinli esirler üzerinde yaptığı araştırma sonucu ortaya çıktı.

Araştırmaya göre, esirlerden %55´i sorgu merkezinde gözaltındayken işgalcilerin zorla ve baskıyla öğrendikleri kişisel hesaplarına girdiklerini belirtirken, %40´ı bunu fark etmediklerini söyledi.

Yine araştırmada esirlerden %75´i gözaltına alınırken telefon ve bilgisayar gibi kişisel özel eşyalarının gasp edildiğini söylerken, %25´i böyle bir şey yaşamadığını belirtti.

Araştırmaya göre esirlerin %20´si sosyal paylaşım sitesindeki çalışmalarının tutuklanmalarına neden olduğunu belirtirken, %78´i bunun sebep olmadığını söyledi.

Filistinli gençlerin %80 oranında sosyal paylaşım sitesinde dikkatli davranmadığı düşünülürken, %20´si ancak bazen dikkatli olduğunu söylüyor.

Esirlerin %99´u sosyal paylaşım sitesi kullanırken, siyasi konularla ilgilenenlerin oranı %52, ekonomik alanla ilgilenenlerin oranı %40, sosyal ve dini konularla ilgilenenlerin oranı ise %19.5´e ulaşıyor.

Cezaevi idaresinin izin vermemesi nedeniyle diğer bölümlerde araştırma yapamayan 50 yaşındaki gazeteci Ebu Verde, 15 Nisan 2015 tarihinden beri idari ceza ile zindanda tutuluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —