Tarih: 16.03.2019 15:11

AP raportörü Türkiye´yi ´tehdit´ etti!

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Birliği, AP üzerinden Türkiye´ye aba altından sopa göstermeye kalktı. Geçtiğimiz gün yapılan "Müzakereler durdurulsun" oylaması olumlu yönde sonuçlanırken, AB´nin Türkiye´yi yeniden müzakere masasına çağırması için oldukça tepki çeken maddeler önergeye sokuldu. Türkiye´nin terörle mücadelesini durdurması öncelikle istenirken, bir diğer tepki çeken madde de Ayasofya.

"CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİN"

Türkiye´nin iç meselelerine karışmak için her şeyi yapan Avrupa, bu sefer de Ayasofya´nın statüsü üzerinden dayatma uygulamaya çalışıyor. Özellikle AP´de oylama sırasında Birleşik Sol Grup tarafından verilen bir değişiklik önergesiyle, AP´nin, ?tarihi ve dini yapıt? şeklinde tanımlanan Ayasofya´nın ?görüntüsünün değiştirilip camiye dönüştürülmesine karşı? olduğuna dair bir cümle de eklendi.

KATİ PİRİ´DEN TEHDİT

Türkiye düşmanlığı ile bilinen Kati Piri de bu konuya ilişkin, Türkiye´ye mesaj verdi. Hollandalı raporatör, "Türk Hükümeti beni sevmiyor olabilir ama benden sonra gelecek raportörle çok daha zor anlar yaşayacaklar." diye konuştu. "Bu Türkiye ve bu AB ile Türkiye´nin üyeliği mümkün değil." diyen Piri, üyeliğin ancak "değişik bir Türkiye"  ile mümkün olabileceğini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —