Bir işadamı olan ve yatırımları arasında Atlantic City´de açıp batırdığı kumarhaneler de bulunan ABD Başkanı Trump, bu süper ülkenin başkanı olduğuna herhalde kendisi de zaman zaman inanmıyordur. Çünkü düşüncelerini tweet´lerle açıklayan bu kişi bazen öylesine olmayacak şeyler söylüyor ki, değil Amerika´nın başkanı bir mahallenin muhtarı bile olmaması gerekir diye düşünüyorsunuz.
Tutarsız söylemler
Eleştirdiği konularla söylemleri arasındaki tutarsızlıklar biz Türklere bile zarar veriyor. Mesela petrol üreten ülkeler örgütü OPEC´in petrol fiyatlarını yüksektutmasını eleştiriyor. Ama özellikle İran´ı hedef alan düşmanca ve tehditkârsöylemleri yüzünden, petrol fiyatları varil başına 75 doları bulmakta... Oysa geçenyıllarda bu fiyatlar 35-40 dolar civarındaydı... Trump´ın sebep olduğu bu zamlar ise, hem bizim keselerimizi hem de dış ödemeler dengemizi dramatik biçimde vurmakta.
Silah satıyor
Gereksiz sertlikteki ve hatta hakaretamiz tweet´leri yüzünden, GüneydoğuAsya´nın savaş bulutları ile kaplanmasına neden oldu. Kuzey Kore´nin diktatörüKim Jong-un´a "Roket adam" dedi. Kore yarımadasının çevresindeki denizleri ABD savaş gemileri ile doldurdu. Amacı hem Güney Kore´ye hem de Japonya´ya Amerikan silahlarını satmaktı. Şimdi Kuzey ve Güney Kore liderleri barışı görüşüyorlar ve bu arada ABD de silah siparişlerini aldı bile.
Tehdit ediyor
Donald Trump son olarak da ABD ile Kanada ve Meksika´nın 2026´daki FIFAturnuvası adaylığına ilişkin bir tweet´le, bu turnuvaya aday olacak ülkeleri tehditetmiş... Tweet´inde şöyle demiş:
"- Kanada ve Meksika´yla birlikte 2026 FIFA Dünya Kupası için güçlü bir adaylık teklifi yaptık. Her zaman desteklediğimiz ülkelerin bizim adaylığımıza karşı lobi yapmaya devam etmeleri utanç verici olur. Onlar bizi desteklemezken biz onları (BM de dahil olmak üzere) niye desteklemek zorunda olalım ki?"
Sonuçta yarım yüzyılı aşkındır içinde bulunduğumuz İttifakın lideri konumundakiABD´nin başkanından kaynaklanan kabadayı üslubu ve kafa karışıklığı, dünyayave bölgemize istikrarsızlık biçiminde yansıyor.
Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz
Amerika Amerika olalı böyle başkan görmemiştir
Mehmet Barlas- 30.04.2018
Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir
Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz
HABERLER
-
Körfez uzmanı Betül Doğan Akkaş, Körfez ülkelerinin öfkesini anlattı: “ABD bizi koruyacaktı, biz ABD’yi koruyoruz” -
İsrail Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti; İran yalanlamadan el yazısını paylaştı -
YAPAY MI ZEKA MI ADLI ESER ÇIKTI! -
YÂR İLE HASBİHAL ADLI ESER ÇIKTI! -
Fatma Akdokur: Filistin direnişi küresel bir kimlik kazandı -
Ali Şeriati: Modern İslam Düşüncesinde Ezber Bozucu Bir Sosyolog -
Prof. Mearsheimer'dan ABD ve İsrail'e uyarı: İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz -
Bahçeli'den İran açıklamalı Kadir Gecesi mesajı: Ankara ile Tahran'ın ufku da kaderi de ortak paydada birleşmektedir -
Suriye hükümeti Şam’da alkol satışını yasakladı -
Trump İran’ın Körfez’e saldırmasına şaşırmış: “Hiçbir uzman bunu beklemiyordu, şok olduk” -
ABD, İslamofobiyle Mücadele Günü toplantısına katılmadı -
TARİHTE BUGÜN... ELMA KOKUSU İLE GELEN ÖLÜM: HALEPÇE -
Gofret Arabası adlı öykü kitabı çıktı! -
İran, Dubai Havalimanı’nı vurdu -
NYT: “Suudi Veliaht Prensi MBS, Trump’a ‘İran’a sert vurmayı sürdür’ diyor” -
Yılların Birikimi; Koleksiyonumdaki Dergi İzleri -
Tarihten itikat yapılır mı? -
Belgeler bomba etkisi yarattı: İran İsrail'in içine sızdı -
Fidan: “Provoke edildiğimizin farkındayız ama amacımız bu savaşın dışında kalmak” -
Dünya yanarken Türkiye solunda o hararetli tartışma yeniden patlak verdi: “Sen Abdülhamid’i savundun?” -
İran Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a yanıt: Ateşkes ya da müzakere talep etmedik, Trump bu savaşın yasa dışı olduğunu anlayana kadar savunmamızı sürdüreceğiz


