Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK PARTİ´DEN İYİ PARTİ AÇIKLAMASI: BİR SONRAKİ SEÇİME HAZIRLANSINLAR!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, ?Yeni kurulmuş bir parti, o da kusura bakmasın, bir sonraki dönemde yapılacak seçime hazırlanması gerekir? ifadelerini kullandı.

AK PARTİ´DEN İYİ  PARTİ AÇIKLAMASI: BİR SONRAKİ SEÇİME HAZIRLANSINLAR!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İyi Parti´nin 24 Haziran baskın erken seçimine katılıp, katılmayacağıyla ilgili olarak, "Yeni kurulmuş bir parti, o da kusura bakmasın. Bir sonraki dönemde yapılacak seçime hazırlanması gerekir? dedi.

Elitaş şöyle devam etti:

"Türkiye´de 96 kurulmuş parti var. Bu partilerin her an seçime hazır olmaları gerekir. Yeni kurulmuş bir parti o da kusura bakmasın bir sonraki dönemde yapılacak seçime hazırlanması gerekir. Bir partiyle ilgili konuşuyorlar neymiş efendim; seçim kanunundaki bu 6 aylık süre insin mi, inmesin mi? Biz kişiye veya partiye özel kanun çıkaramayız. Ortadaki usuller neyse ona göre süreci devam ettirmemiz gerekir. O söylenen parti 2 seneye yakın bir zamandır kuruldu. ´Hadi seçim hadi seçim´ diye ifade etti ama tembellik yapmışlar, çalışmamışlar kanundaki süre içinde sanıyorum 2 yıla yakın bir zamandır bu parti Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etti. 2 yıldır büyük kongresini yapamadıysa Türkiye´nin 81 vilayetinin 41´inde örgütlenemediyse bize ´15 Temmuz´da seçim yapılacakmış´ diye kürsülerde ifade eden bir parti, 15 Temmuz´da seçim olsa dahi seçime girme hakkını elde edemiyorsa, bu süreçte vatandaş nezdinde bir mağduriyet ortaya çıkararak ´Bizim partimizi seçime sokmuyorlar´ diye mağdur edebiyatı yapmak için gösterilen bir gayretten başka bir şey değildir."

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER