Tarih: 07.04.2019 17:19

AK Parti Sözcüsü Çelik: Uluslararası toplumun, Netenyahu´nun çılgınlığına bir dur deme vakti gelmiştir

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun Filistin´e yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. ?Uluslararası toplumun Netanyahu çılgınlığına bir dur deme vakti gelmiştir ve geçmektedir.? diyen Çelik, ?Netanyahu´nun temsil ettiği işgalcilik, uluslararası hukuk ve güvenlik için en temel tehdittir.? dedi.

Twitter hesabından yazan Çelik, şunları ifade etti: ?ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs ve Golan kararlarından cesaret ve yüz bulan İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Ortadoğu´da barış ve istikrarı pervasızca tehlikeye atmayı sürdürmekte ve provokasyonlar yapmaya devam etmektedir.

Netenyahu, son olarak seçimleri kazanması halinde Batı Şeria´da bulunan yerleşimleri ilhak edeceğini ilan etmiştir. Bu beyan, açıkça BM Güvenlik Konseyi kararlarını ve uluslararası hukuku hiçe saymaktadır. Hukuku çiğneme aşamasından tamamen yoketme aşamasına geçmeye çalışıyor.

Netenyahu´yu kuşatan bu nefret dilini herkes kınamalıdır. Netenyahu, uluslararası topluma ve hukuka açıkça saldırıyor. Saldırmadığı değer ve hukuk ilkesi kalmadı. Uluslarası toplum kendi değerlerini, Netenyahu´nun saldırganlığına karşı güçlü bir şekilde korumalıdır?

İşgalciliği teşvik edenler bunun sonuçlarını iyi düşünmelidir. Ortadoğu başta olmak üzere, tüm dünyanın tam bir kaosa sürüklenmesidir bunun sonu. Netenyahu´nun temsil ettiği işgalcilik uluslararası hukuk ve güvenlik için en temel tehdittir. Uluslararası toplumun, Netenyahu´nun çılgınlığına bir dur deme vakti gelmiştir ve geçmektedir. Netenyahu´nun tutumu, ?uluslararası toplum´un tanımını oluşturan tüm değerlere karşı açık bir saldırıdır.?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise twitter hesabından ?Batı Şeria uluslararası hukukun hilafına İsrail işgali altında bulunan Filistin toprağıdır. Netanyahu´nun seçimler öncesinde yine oy kaygısıyla yaptığı sorumsuzca açıklamalar bu gerçeği hiçbir şekilde değiştiremeyecektir.? diye yazdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —